Virüs tüm ülkeye yayıldı

Doğu sınırı komşumuz İran'da ölümcül koronavirüs depremi devam ediyor. Koronavirüs son olarak, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'de de tespit edildi. Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den acı bir koronavirüs itirafı geldi. Ruhani 'virüs tüm ülkeye yayıldı' dedi.

04 Mart 2020 Çarşamba 15:00
Virüs tüm ülkeye yayıldı

İRAN, ülkede 92 kişinin ölümüne yol açan ve 2 bin 922'den fazla vaka tespit edilen koronavirüs nedeniyle sancılı günler geçiriyor. Her geçen gün artan koronavirüs vakaları, devletin üst kademelerindeki isimlerde de görülmeye devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de koronavirüse yakalandı. İran’da daha önce 290 sandalyeli parlamentoda 23 milletvekilinde korona virüs tespit edilmişti. 

Ruhani'den acı koronavirüs itirafı
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından yapılan açıklamada, koronavirüsün neredeyse bütün eyaletlere yayıldığı belirtildi. Koronavirüsün, salgın bir hastalık olduğuna dikkat çeken Ruhani, "Koronavirüs neredeyse bütün eyaletlerimize yayıldı. Bir anlamda bu, dünyadaki birçok ülkenin enfekte olduğu küresel bir hastalıktır. Tedbir ve iş birliğiyle bu sorunu en kısa zamanda aşmamız gerekmektedir." dedi.

İran, ayrıca ülkede koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla 54 bin tutukluya ev izni verildiğini açıkladı. Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi'nin talimatıyla geçen haftadan bu yana 54 bin tutukluya ev izni verildi. 

Bir Avrupa ülkesine daha sıçradı

Polonya Sağlık Bakanlığı, ülke sınırları içerisinde ilk koroavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Irak'ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti
Çin'de ortaya çıkarak, dünyaya hızla yayılan ölümcül koronavirüs salgınında, Irak'ta ilk kez bir kişi hayatını kaybetti.

Irak'ın Süleymaniye vilayetinde camilerde cemaatle namaz kılınmayacak

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk ölümün kaydedildiği Irak'ın Süleymaniye vilayetinde, ikinci bir duyuruya kadar vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınmayacağı duyuruldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.