Yargıtay'dan Taşeron İşçilere Müjdeli Haber

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, meclise getirilecek taşeron yasa ile sevinen taşeron işçilere br müjde daha verdi. Kadro öncesi çalışmalar da kıdemden sayılacak mı? İşte Yargıtay'ın emsal niteliğindeki o kararı...

17 Aralık 2017 Pazar 19:42
Yargıtay'dan Taşeron İşçilere Müjdeli Haber

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, meclise getirilecek taşeron yasa ile sevinen taşeron işçilere müjdeyi verdi. Kadro öncesi çalışmalar da kıdemden sayılacak mı? İşte Yargıtay'ın açıklaması...

Samsun'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde çalışırken emekli olan Saniye K., 2001 yılına kadar Samsun Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde geçici mevsimlik işçi olarak çalışıyordu. Bu tarihten sonra kadroya alındı ve 2009'da emekli oldu. 

Saniye K. isimli işçi emekli olduktan sonra kadroya alındı ve kademe-derece ilerlemesi işlemlerinin yanlış yapıldığı gerekçesiyle dava açtı. 

 İşçi hem kadroya alınırken hem de sonrasında, 2001 öncesinden mevsimlik işçi çalışmalarının kıdemine eklenmesi, sosyal ve özlük haklarının da buna göre düzenlenmesi gerektiğini belirterek, kendisine eksik yapılan ödemelerin tümünü faiziyle istedi.

YARGITAY EMSAL NİTELİĞİNDE KARARINI AÇIKLADI

Sabah'ın haberine göre; Samsun 2'nci İş Mahkemesi'nde görülen davada, taşeron işçilere emsal olacak bir karar çıktı. Mahkeme davaya ret kararı verdi. Mahkemenin reddinin ardından dosya, Yargıtay Hukuk Dairesine geldi. Yargıtay Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını bozarak işçi lehine emsal bir karar verdi.

Anahtar Kelimeler:
TaşeronYARGITAY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.