Yarıyıl Tatili İçin Ek YHT Seferleri Konuldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sömestre tatili nedeniyle artan talepleri karşılamak amacıyla Ankara-İstanbul, Ankara-Konya arasında ilave YHT seferlerinin konulduğunu açıkladı ve ek seferlerle toplam 7 bin 152 ilave yolcu kapasitesi sağlanacağına dikkat çekti.

12 Ocak 2023 Perşembe 13:15
Yarıyıl Tatili İçin Ek YHT Seferleri Konuldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yarıyıl tatili nedeniyle artan talebi karşılamak için Ankara- İstanbul, Ankara- Konya arasında ilave yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin konulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yarıyıl tatilinin 23 Ocak-3 Şubat'ta olacağı belirtildi. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü'nün, artan talepleri karşılamak için 21-22 Ocak, 3-4 Şubat'ta Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya arasında ek YHT seferleri koyduğu belirtilen açıklamada, "İlave seferler Ankara-İstanbul için Ankara'dan 10.15' te, İstanbul'dan 17.10'da Ankara-Konya için ise Ankara' dan 10.30'da, Konya'dan ise 13.10'da hareket edecektir" denildi.

KONVANSİYONEL HATLARDA DA TALEP DOĞRULTUSUNDA KAPASİTE ARTIŞI YAPILACAK

Toplam 16 ek seferin yapılacağı vurgulanan açıklamada, 7 bin 152 ilave yolcu kapasitesi sağlanacağı duyuruldu. Açıklamada, "Halen Ankara-İstanbul arasında karşılıklı olarak 24 seferle günde ortalama 12 bin 500 yolcu, Ankara-Konya ve Ankara-Konya- Karaman arasında günde 14 seferde ortalama 5 bin 100 yolcu seyahat ediyor. Konvansiyonel hatlarda da gelen talep doğrultusunda kapasite artışı sağlanacaktır" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.