Yavuz: Adayların bağışları Gazze'ye yardım için gönderilecek

AK Parti'nin 31 Mart 2024'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı.

09 Kasım 2023 Perşembe 13:21

Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK'ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı.

Bugün başlayan aday başvuruları 17 Kasım'da sona erecek.

Temayül yoklaması 19 Kasım'da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

AK Parti'de yerel seçim adaylık süreci başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Ali İhsan Yavuz, yerel seçim süreciyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Başvuru aidatı almıyoruz. Başvuru aidatı yerine bağış almaya karar verdik. Büyükşehir belediye başkan adaylarımız 50 bin TL bağışta bulunmak suretiyle adaylık müracaatında bulunabilecek. İl belediye başkanlıklarımız yani 30 büyükşehirin dışında kalan il belediye başkanlıklarımız 30 bin TL, ilçe belediye başkan adaylarımız 20 bin TL, belde belediye başkan adaylarımız 10 bin TL, büyükşehirdeki meclis üyelerimiz 10 bin TL, büyükşehirin dışında kalan illerin ilçelerine ilişkin meclis üyelerinden de 5 bin TL bağış almak suretiyle aday müracaatlarını kabul edeceğiz."

Tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerine kendilerine ulaşmış olacak."

Milletvekillerinden de aday müracaatı almayacaklarını belirten Yavuz, seçimlerin 31 Mart 2024 Pazar günü yapılamasının kesin olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 09.11.2023 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.