Yeni bir Türk devleti kuruldu

Batı Azerbaycan Türkleri tarafından kurulan yeni Türk Devleti'nin bayrağı belli oldu.

10 Temmuz 2020 Cuma 12:59
Yeni bir Türk devleti kuruldu

Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in damadı Agil Samedbeyli, Batı Azerbaycan Türkleri tarafından kurulan yeni Türk Devleti Batı Azerbaycan Erivan Cumhuriyeti'nin bayrağının belli olduğunu açıkladı.

YENİ BİR TÜRK DEVLETİ KURULDU

Türkiye’de, Erciyes Üniversitesi’nde Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünden Prof.Dr. Gafar Mehdiyev, Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Temsilcisi Yasemin Karakoyunlu ve Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in damadı Agil Samedbeyli'nin de içinde bulunduğu 40 Akedemisyen ve Politikacı tarafından ''Batı Azerbaycan Erivan Cumhuriyeti'' isimli yeni bir Türk Devleti'nin kurulması çalışmalarının tamamlandığı 9 Mayıs 2020 tarihinde açıklanmıştı.

Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in damadı Agil Samedbeyli, ''9 Mayıs 2020 tarihinde yeni bir Türk Devletinin kurulduğunu ilan etmiştik. Batı Azerbaycan-Erivan Cumhuriyeti'nin bayrağı, kırmızı zemin üzerinde beyaz ay yıldız üste mavi altta yeşil renkli şerid olarak belirlendi. 4 Temmuz'u Bayrak Günü olarak belirledik. Yakında Revan göklerinde yükselecek olan Bayrağımız Anavatanımız ve halkımız için hayırlı olsun.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.