Yerli Otoya Sipariş Yağıyor!

2021 yılında yollarda olması planlanan Türkiye'nin ilk yerli otomobili için vatandaştan ve kurumlardan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sipariş yağdı.

11 Ocak 2018 Perşembe 13:17
Yerli Otoya Sipariş Yağıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılında bilimin, teknolojinin ve üretimin yerli ve milli temellere dayandırılması için önemli mesafeler katettiklerini belirterek, "2018 de aynı şekilde, her alanda milli ve yerli üretim için seferber olacağımız bir yıl olacaktır. Bu yıl teknolojide milli ve yerli dönüşüm yılıdır. Bu anlamda Ar-Ge'ye, tasarıma, teknoloji geliştirme bölgelerine ciddi yatırımlar yapıyoruz ve devam edeceğiz." dedi.

Bakan Özlü, "Milli ve yerli olmak, slogan değildir. Bunun slogan olmadığının göstergesi bizzat yaptıklarımız, programlarımız, o programlarda ortaya koyduğumuz önceliklerimizdir. İddiamızı icraatlarımızla uygulamaya döktük, milli ve yerli duruşumuzu tek istikamet olarak belirledik. Bizim bu tavrımızı ve duruşumuzu eleştirenler de oldu." şeklinde konuştu.

HERKES YERLİ OTOMOBİL PROJESİNDE YER ALMAK İSTİYOR

2021 yılında yollarda olması planlanan Türkiye'nin ilk yerli otomobili için şirketleşme çalışmaları son hızla sürerken, vatandaştan ve kurumlardan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sipariş yağdı. Bakan Faruk Özlü, "Hem kurumlardan hem de halkımızdan sayısız talep geliyor. Otomobil siparişi verdikleri gibi, projede de yer almak istiyorlar" dedi. Özlü, üretim için yer belirlenmediğini söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
Yerli Oto
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.