Zelenski: Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkesinin tahıl sevkiyatına hazır olduğunu belirterek ''Sevkiyat için BM ve Türkiye'den işaret bekliyoruz'' dedi.

29 Temmuz 2022 Cuma 15:06
Zelenski: Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, buğday sevkiyatının başlayacağı Çornomorsk Limanı'nı ziyaret etti, hazırlıklarla ilgili incelemelerde bulundu.

Zelenski, arkasında Türk bayrağı asılı buğday yüklü geminin önünde yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın tahıl sevkiyatına hazır olduğunu, başlamak için Türkiye ve Birleşmiş Milletler'den (BM) işaret beklediklerini söyledi.

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler arasında geçen hafta İstanbul'da, tahıl koridoru açılması için anlaşma imzalanmıştı.

Ukrayna adına anlaşmaya imza atan Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov'dan da açıklama geldi.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Ukrayna'nın sevkiyata hazır olduğunu ancak ilk geminin hareketi için tarih belirlenmediğini söyledi, ilk geminin hafta bitmeden limandan ayrılmasını umduğunu belirtti.

Buğday sevkiyatı, Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki üç limanından yapılacak.

Kubrakov, Odessa ve Çornomorsk limanlarından sevkiyata hazır olduklarını, Pivdenyi Limanı'nın da hafta bitmeden hazır olacağını söyledi.

Ukrayna Altyapı Bakanı, 17 geminin savaşın başından beri yüklü halde beklediğini, Çornomorsk'ta bir geminin yüklemesinin de bugün yapıldığını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.