7. Yeni Yıl Küçük İşler Karma Resim Sergisi Düzenlendi

Ankara Kalesi'ndeki Pari Sanat'ta 7. yeni yıl küçük işler karma resim sergisi gerçekleşti. Sergide sanatçıların eserleri sanat severler ile buluştu.

25 Aralık 2022 Pazar 19:45
7. Yeni Yıl Küçük İşler Karma Resim Sergisi Düzenlendi

Açılışı Pari Sanat galerisini işleten Ayşen Karakoyunlu ve Songül Ataklı gerçekleştirdi.

8 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek olan sergide Abeer Abdulvahıd, Ahmet İmami, Aligholi Mardani, Aydan Yüceer, Ayşen Karakoyunlu,Bilge Haper, Efkan Beyaz, Emel Akbulut, Erdal Reşit Yılmaz, Ferda Atağ, Gülay Yüksel, Hamide Çoban, Haydar Zühair, Kezban Anayurt, Lale Katırancı Güner, Mustafa Eldeniz, Ned Kamile Şentürk, Oya Bala, Sabri Akça,Sema Karayazıcı, Songül Ataklı, Şeref Ruhi Aydın, Şule Tataroğlu ve Yusuf Bilge eserleriyle yer aldı.

Sergiyi düzenleyen Ressam Songül Ataklı, "On iki senedir sanat üzerine hem böyle küçük bir galeri içerisinde etkinlikler yapmaktayız. Bizim bu yılbaşı sergimiz her sene yedi senedir gelenekselleştirdiğimiz 24 sanatçının katıldığı minik, minik işlerle Ankara'daki sanatseverleri buluşturmak istiyoruz. Sloganımız da şu 'en güzel hediye resimdir'. Herkesin evinde ilk günkü gibi saklanacak, en güzel duygularla ve hislerle bakılacak resimlerin olmasını istiyoruz."

"Kaleden de bahsetmek istiyorum. Kale Ankara'nın rahmi dediğimiz çok özel, çok güzel ve sadece turistik olarak bir tek kalemiz var.Biz de bu küçücük yerde kalemizle birlikte kalede olmaktan çok mutlu oluyoruz. Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sizin gibi böyle sanatla bizi destekleyen bu sosyal medya kuruluşları sizler olmasanız zaten bizler olmayız. "

"Ben özellikle şey söylemek istiyorum. Güzel sanat okuyan gençlerimizi destekleyelim. Çocuklara alan açalım isterim. Son olarak iyi ki çevremizde bizleri destekleyen sanatçı arkadaşlarımız var ve herkes için dolu dolu güzel bir yıl olsun. Millet olarak artık yanlızlaşıyoruz. Eskisi gibi hobilerimiz olmuyor. Resmi kimisi hobi olarak, kimisi ise meslek olarak bakıyorlar ama son olarak herkes evinin duvarlarına resim almalı ya da resimlendirmeli diye düşünüyorum" dedi.

24 sanatçının özgün eserleriyle yer aldığı 7. yeni yıl küçük işler karma resim sergisi 24 Aralık-8 Ocak 2023 tarihleri arasında devam edecek.

Son Güncelleme: 25.12.2022 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.