Anadolu Üniversitesi "Ahmet Yesevi'den Yunus Emre'ye" başlıklı panel düzenleyecek

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ), 2021'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak kabul edilmesinin ardından başlayacak etkinliklerinin açılışını "Ahmet Yesevi'den...

09 Şubat 2021 Salı 10:03
Anadolu Üniversitesi

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ), 2021'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak kabul edilmesinin ardından başlayacak etkinliklerinin açılışını "Ahmet Yesevi'den Yunus Emre'ye" başlıklı panelle gerçekleştirilecek.

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, AÜ ve Ahmet Yesevi Üniversitesinin (AYU) düzenlediği çevrim içi etkinlik saat 12.00'de başlayacak.

Moderatörlüğünü AYU Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek'in üstlendiği panelin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Nursultan Büyükelçisi Ufuk Ekinci, AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve AYU Rektörü Prof. Dr. Bolatbek Abdrasilov yapacak.

Panelde, Yunus Emre'nin hayatı ve düşünce dünyası, Yunus Emre ile Ahmet Yesevi arasındaki düşünce sistemi benzerliği, Yesevi'den Yunus Emre'ye Türk tasavvuf düşüncesi konuları ele alınacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.