Ankara Büyükşehir Belediyesi ömrünü tamamlamış ağaçları sanat eserine dönüştürüyor

- Ağaçlardan kuş yuvası, saksı, parklarda kullanılan bank ve oturma grupları ile çeşitli objeler elde ediliyor

20 Mart 2022 Pazar 14:39
Ankara Büyükşehir Belediyesi ömrünü tamamlamış ağaçları sanat eserine dönüştürüyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, ömrünü tamamlamış, kuruyan ve budanan ağaçları sanat eserine dönüştürerek yeniden hayat veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kendi kurduğu atölyesinde ihtiyaç duyduğu malzemeleri dışarıdan almak yerine, atık ve dönüşüme uygun olanlardan üretim yaparak tasarruf elde ediyor.

Marangoz ve kaynak atölyesinde, ekonomik ömrünü tamamlamış ve budanmış ağaçlardan Başkentin ihtiyacına ve dokusuna uygun ürünler üretiliyor.

Ağaçlardan kuş yuvası, saksı, parklarda kullanılan bank ve oturma grupları ile çeşitli objeler gibi birçok ürün atölyelerde usta ellerde işlenerek kullanıma hazır hale getiriliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.