Ankara'da "Namaz ve Cami" konulu hüsn-i hat sergisi açıldı

ANKARA (AA) - Hattat Kadir Sakoğlu ile öğrencilerinin hüsn-i hat yazı sanatıyla hazırladığı eserlerden oluşan "Namaz ve Cami" konulu serginin açılışı yapıldı.Çankaya'nın Çukurambar semtindeki serginin açılışına, hüsn-i...

09 Ekim 2021 Cumartesi 18:58
Ankara'da

ANKARA (AA) - Hattat Kadir Sakoğlu ile öğrencilerinin hüsn-i hat yazı sanatıyla hazırladığı eserlerden oluşan "Namaz ve Cami" konulu serginin açılışı yapıldı.

Çankaya'nın Çukurambar semtindeki serginin açılışına, hüsn-i hat sanatına ilgili duyan davetlilerin yanı sıra Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı.

Ziyaretçiler, yakından inceledikleri eserler hakkında Sakoğlu ve öğrencilerinden bilgi aldı.

Hattat Sakoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hat sanatıyla yaklaşık 20 yıldır ilgilendiğini belirterek, öğrencileriyle yaptıkları çalışmaları neticelendirmek adına sergiyi açtıklarını söyledi.

Sergide 11 öğrencisiyle hazırladıkları 25 eserin yer aldığını ifade eden Sakoğlu, bu eserlerde Kur'an-ı Kerim'den seçtikleri namaz ayetlerini minyatür ve tezhip sanatıyla birleştirdiklerini dile getirdi.

Sakoğlu, uzun ve yoğun bir çalışma sonucu ortaya çıkan eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını belirtti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.