Ekonomik buhranda ABD'deki yaşamı anlatan "Gangster" Opera Sahnesi'nde

30 Ekim 2023 Pazartesi 12:43
Ekonomik buhranda ABD'deki yaşamı anlatan

ANKARA (AA) - ABD'de 1930'lu yıllardaki ekonomik buhranda, bir gangsterin hikayesini anlatan "Gangster", 1 Kasım'da Opera Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 1930'lu yıllarda ABD'deki yaşamdan kesitler sunan Gangster'in bu sezon ilk temsiliyle yeniden seyirci karşısına çıkacağı belirtildi.

Eserin, ABD'de 1930'larda bir kesimin halk kahramanı olarak gördüğü, polislerin ise halk düşmanı olarak görüp aradığı John Dillinger'in yaşamından izler taşıdığı ifade edilerek, Gangster'de müzikal, caz ve bing bang, tap, rock and roll, çarliston ve twist danslarından bölümlerin yer aldığı kaydedildi.

Eserin rejisör ve koroegrafı Nilgün Bilsel Demireller'in, eseri "Dans, caz orkestrası, tiyatro gibi bir müzikalde olması gereken her şeyin bir mozaiği" olarak tanımladığı aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"1 Kasım'da Opera Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak Gangster'in, libretto, reji ve koreografisi Nilgün Bilsel Demireller, müzik düzenlemesi Bilgehan Erten, orkestrayı yönetimi Doruk Gönentür, dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Tahsin Çetin imzası taşıyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.