"Gönüllerde Bir İz" 11 Örnek İnsan

Hanımca Derneği, “Gönüllerde bir iz” sloganı altında geleneksel hale getirdiği dünya gönüllüler Günü’nde Türkiye’den fedakârlıkları ile öne çıkan 11 örnek insanı açıklıyor.

05 Aralık 2020 Cumartesi 12:14
"Gönüllerde Bir İz" 11 Örnek İnsan

Hanımca Derneği tarafından bu yıl 2020 yılının örnek şahsiyetleri onurlandırılıyor. "Gönüllerde Bir İz" sloganı ile yola çıkılan çalışmalarla Dünya Gönüllüler Gününde 11 örnek insan açıklanıyor. 

Hanımca Derneği Başkanı Meyra Arslan projeye ilişkin şu açıklamayı yaptı;

Hanımca derneği olarak çalışmaları ile insanlığa örnek olacak mümtaz kişilikleri, toplumun yüz akı kimlikleri, örnek yaşamlar olarak takdim etmek en büyük amacımız. Bu sayede insanlık ailesinin gurur abidesi bu insanların gençlerimiz için de adeta bir rol model olarak alınmasını ümit ediyoruz.

İçinde geçtiğimiz zorlu pandemi döneminde, gerek insanlık için ortaya koydukları örnek fedakarlıkları gerekse örnek kişilikleri ile hemen herkesin takdirini kazanan bu isimlerin ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Türkiye ve dünyadan insanlık için örnek çalışmalara imza atan bu isimler dernek bünyemizde kurulan özel bir komisyonun titiz çalışmaları sonucu tespit edildi

Şeref kürsüsü olarak belirlediğimiz ‘insanlık’ abidesi bu şahsiyetlerin kısa bir film çalışması ile birlikte, onların hayat hikayeleri ile örnek çalışmalarını birer albüme dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

İşte 2020 yılı şeref kürsüsünü onurlandıran insanlar:

Korona virüs aşısını bulan ve dünyayı krizden kurtaran iki örnek bilim adamı: Uğur Şahin / Özlem Türeci

Pandemi döneminde örnek seferberlik ve yardım çalışmaları ile: Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan

Umut ve hakikat çizgimizin en sarsılmaz kalelerini inşa eden gönül dünyamızı yeniden ihya eden performansı ile: Hayati İnanç

Elazığ depreminde hayat kurtaran örnek insan portresi ile:

Suriyeli Mahmud El Osman

Kurduğu ahbap derneği ile ihtiyaç sahiplerinin yardımına yetişen: Haluk Levent

Depremzedeler için örnek düzenlediği örnek yardım kampanyaları ve yoksul çocukların eğitimine verdiği destek için: Acun Ilıcalı

Notalarını ve bestelerini anadolunun kültürel zenginliğine adayan barışı ve insanlığı öne çıkaran çalışmaları ile: Prof. Dr. Erol Parlak

Kadın ve engelli bireylerin hayata katılması yolunda gösterdiği örnek fedakarlıklar nedeniyle: Saime Toptan

Bosna trajedisini yazarak insanlık için bir bilinç uyandıran eseri ile: Sinan Akyüz

Pek çok alanda örnek çalışmaları ile göz dolduran faaliyetleri ile: Lütfi Çiçek

Hamallıktan gelip dünyaya örnek çalışmaları ile: CZN Burak Özdemir

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.