Kayseri'de Ahmet Remzi Akyürek anısına şiir yarışması düzenlenecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şair-yazar Ahmet Remzi Akyürek anısına şiir yarışması düzenleyecek.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından...

24 Temmuz 2021 Cumartesi 15:23
Kayseri'de Ahmet Remzi Akyürek anısına şiir yarışması düzenlenecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şair-yazar Ahmet Remzi Akyürek anısına şiir yarışması düzenleyecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen şiir yarışmasının 4'üncüsüne başvurular başladı.

Şiir yarışmasının dördüncüsü, 1872 yılında Kayseri Mevlevihanesi'nde dünyaya gelen, son dönem Osmanlı Mevlevilerinden olan, Arap, Fars ve Türk edebiyatı konusunda derin bilgisi bulunan ve devrinde Türkçe'yi en iyi bilenler arasında yer alan yazar-şair Ahmet Remzi Akyürek anısına düzenlenecek.

Yarışmanın birincisine 6 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin, mansiyona layık görülen 3 esere ise biner lira para ödülü verilecek.

"Serbest" konulu şiir yarışmasının başvuruları 22 Ekim tarihinde sona erecek.

Yarışmaya http://portal.kayseri.bel.tr/birim/kultursosyal/yarisma.aspx adresinden ulaşıp, katılım sağlanabileceği kaydedildi.

Şiir yarışmalarının birincisi Aşık Seyrani, ikincisi Yaman Dede ve üçüncüsü de Kadı Burhanettin anısına düzenlenmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.