Müzik şehri Kırşehir'de "Ulusal Müzik Çalıştayı" düzenlenecek

KIRŞEHİR (AA) - UNESCO tarafından müzik dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınan Kırşehir'de, "Ulusal Müzik Çalıştayı" düzenleneceği bildirildi.Kırşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, çalıştayın düzenlenmesiyle...

15 Mart 2021 Pazartesi 15:16
Müzik şehri Kırşehir'de

KIRŞEHİR (AA) - UNESCO tarafından müzik dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınan Kırşehir'de, "Ulusal Müzik Çalıştayı" düzenleneceği bildirildi.

Kırşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, çalıştayın düzenlenmesiyle ilgili protokolün Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğu arasında imzalandığı belirtildi.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamındaki Kırşehir'in dünya müzik şehri olarak belirlendiği aktarılan açıklamada, çalıştayın 7-8 Temmuz 2021'de gerçekleştirileceği ifade edildi.

Açıklamada, Anadolu Abdal geleneği ile ilgili konular hakkında sunum yapılacağı çalıştaya, 7 üniversiteden bu alanda uzmanlaşan akademisyenler ile eserler veren yazar, aydın ve sanatçıların katılacağı kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.