Niğde Belediyesi, uluslararası resim yarışması düzenledi

NİĞDE (AA) - Niğde Belediyesince "Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir Niğde" temalı uluslararası resim yarışması düzenlendi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Niğde'yi sanatla daha da güzelleştirmek, kentin doğal güzelliklerini,...

15 Haziran 2021 Salı 14:40
Niğde Belediyesi, uluslararası resim yarışması düzenledi

NİĞDE (AA) - Niğde Belediyesince "Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir Niğde" temalı uluslararası resim yarışması düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Niğde'yi sanatla daha da güzelleştirmek, kentin doğal güzelliklerini, tarım faaliyetlerini, kültürel ve tarihi zenginliklerini bütün renkliliğiyle dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular bugün başlayıp, 31 Ağustos'ta sona erecek.

Niğde Belediyesi ve Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Uluslararası Sanat Projeleri (GAPI), Portekiz Sanatçılar Birliği (PAS), Uluslararası Sanat Danışmanlığı (Arte Global) gibi uluslararası resim toplulukları tarafından da destekleniyor.

Eserlerde, Niğde kültürü, tarihi ve güzelliklerinin sanatçı gözüyle yorumlanması bekleniyor. Yarışmada, Niğde fotoğraflarından esinlenerek veya yeniden yorumlayarak, gerçekçi veya soyutlanmış, tuval üzeri yağlı boya ya da akrilik çalışmalar kabul edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler eserlerinin yüksek çözünürlüklü kopyasını (1-5 MB jpg), Niğde Belediyesinin internet adresinden duyurulan koşullara uygun olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün [email protected] adresine adı, ölçüsü, tekniğini belirterek gönderecek. Kargo veya elden teslim kabul edilmeyecek. Ödül ve sergileme hakkı kazanan eserler katılımcılardan istenecek.

Yarışmada birinciye 15, ikinciye 12, üçüncüye ise 8 bin lira para ödülü verilecek. Mansiyon ödülü olarak bin lira takdim edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, uluslararası sanatçıları yarışmaya davet etti.

Yarışmayla şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Bütün çalışmalar Niğde Belediyesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin izlenimine sunulacak. 15 gün süreyle sergilendikten sonra, daimi olarak sergilenmek üzere Niğde Belediyesi Sanat Koleksiyonu'na teslim edilip kayıt altına alınacak. Hedefimiz şehrimizi her alanda kalkındırmak. Biz belediyeciliği bir bütün olarak görüyoruz. Yaptığımız işlerde birçok temel unsur var. Bu unsurların en önemlilerinden biri de kültür ve sanat alanı. Allah'ın izniyle Kale Dönüşüm Projesi ve Kent Müzesi ile daimi resim sergimiz de şehrimize yepyeni güzellikler getirecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.