Savaş mağduru kadınlar için kısa film

- ESOGÜ tarafından Iraklı mülteci bir kadının savaştan kaçış hikayesini konu alan kısa film hazırlandı

28 Kasım 2017 Salı 13:53
Savaş mağduru kadınlar için kısa film

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesince (ESOGÜ), savaş mağduru kadınlara dikkati çekmek amacıyla Iraklı bir mültecinin hikayesini anlatan kısa film çekildi.

ESOGÜ Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından Birleşmiş Milletlerin çağrısıyla tüm dünyada 25 Kasım-10 Aralık'ta gerçekleştirilen "Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizm Kampanyası" kapsamında "savaşta kadın" temalı film hazırladı.

"Savaşın Savurdukları: Nadia" isimli filmde ESOGÜ ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Kadın Sağlığı Danışma Merkezinden destek alan Iraklı mülteci bir kadının kaçış hikayesi konu ediliyor.

Savaş mağduru tüm kadınlara dikkati çekmek ve onlara umut vermeyi hedefleyen filmde "Kara Kara Kazanlar" anonim türküsü kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.