Sivas'ta 100 milyon lira bütçeli Kale Projesi'nde 2. etap çalışmalar başladı

- Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: - "Gök Medrese, Kale Projesi ve Ulu Cami'ye kadar olan alanı inşallah 2022 yılı sonunda ete kemiğe bürünmüş bir şekilde hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Burada iğneyle kuyu kazarcasına bir çalışma yürütülüyor"

10 Eylül 2021 Cuma 16:58
Sivas'ta 100 milyon lira bütçeli Kale Projesi'nde 2. etap çalışmalar başladı

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesinin, Gök Medrese ile Ulu Cami'yi bütünleştirecek Kale Projesi'nde ikinci etap çalışmalar başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 34 bin metrekare alanda tarihi dokuya uygun 100 tesisin yer alacağı 100 milyon lira bütçeli proje alanında incelemede bulundu.

Bilgin, incelemede Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Eminoğlu'dan bilgi aldı.

Osmanlı dönemi tarihi evleri yeniden ayağa kaldıracak eski mahalle kültürünü canlandıracak Kale Projesi'nin 2. etabında 36 tarihi binadan 15'inde çalışmaların devam ettiğini aktaran Bilgin şunları kaydetti:

"Burada çok titiz çalışma yürütülüyor. Müze Müdürlüğü, Anıtlar Kurulu ve Belediyemiz tarafından hassas çalışmayla birlikte hızlı bir şekilde devam ediyor. Amacımız ve hedefimiz 2022 yılı sonunda 2. etabı da tamamlayarak peyzaj düzenlemesiyle birlikte hizmete açılacak hale getireceğiz. Bu yıl içerisinde yapacağımız 36 binanın ihalesiyle birlikte sayısal olarak yarısını, metrekare olarak büyük bir kısmını tamamlamış olacağız. Gök Medrese, Kale Projesi ve Ulu Cami'ye kadar olan alanı inşallah 2022 yılının sonunda ete kemiğe bürünmüş bir şekilde hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Burada iğneyle kuyu kazarcasına bir çalışma yürütülüyor. Üç dört kurumun koordinesinde yürütülen çok hassas bir çalışma. Yapılan çalışmalar ile 2022 yılında inşallah Sivas'ın tarihi dokusunu ortaya çıkararak turizmine katkı sağlayacağız. Yerli ve yabancı turistlerin Sivas'a gelme nedeni olacak bir projeyi hayata geçirmiş olacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.