Türk halk müziğinin değerli sanatçısı hayatını kaybetti

Magazin camiasının ‘Felaket Tellalı’ lakaplı ses sanatçısı Onur Akay’dan acı haber geldi. Akay, usta sanatçı Aliye Akkılıç’ın vefat ettiğini duyurdu. Kaynak: Türk halk müziğinin değerli sanatçısı hayatını kaybetti

01 Şubat 2018 Perşembe 19:47
Türk halk müziğinin değerli sanatçısı hayatını kaybetti

85 yaşındaki sanatçının bugün defnedildiğini Instagram adresinden duyuran ünlü sanatçı Onur Akay, “Türk halk müziği, ekol olmuş sanatçılarından birini kaybetti. Yurttan Seslerin üyesi ve Muzaffer Sarısözen'in yaşayan son öğrencilerinden olan Türk halk müziğinin usta ismi Aliye Akkılıç, bugün sabaha karşı 85 yaşında vefat etti. Bir neslin türküleri sevmesinde o güzel sesinin ve yorumunun katkısı büyük olan Akkılıç’ın cenazesi, öğlen namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

1954 yılında, TRT Ankara Radyosu'nun açtığı sınavı kazanarak sanat hayatına adım atan Aliye Akkılıç, Yurttan Sesler’in en sevilen icracılarından biri olarak hafızalara kazınmış, söylediği uzun havalar ve derlediği türküler halk tarafından büyük beğeni görmüştü.

1981 yılında TRT’den emekli olan Akkılıç, o günden sonra sadece özel yayınlarda dinleyicileriyle buluşmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.