Ortadoğu gazetesi yayın hayatına son verdi

Adını MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in koyduğu 3 Mayıs 1972'de koyulan MHP'yle yakınlığıyla bilinen Ortadoğu gazetesi bugünkü son baskıyla yayın hayatını noktaladı.

17 Şubat 2020 Pazartesi 09:47
Ortadoğu gazetesi yayın hayatına son verdi

Türkiye'nin yazılı basın eserlerinden biri daha bugün yayın hayatını noktaladı. Bundan 48 yıl önce kurulan Ortadoğu gazetesi artık yazılı olarak yayınlanmayacak.

İLK SAYFADAN DUYURULDU

"Ne mutlu Türküm diyene" sloganıyla yayınlanan Ortadoğu gazetesi, bugün siyah zemin üzerine "SON BASKI" manşetiyle çıktı. Gazete baskıyı durdurma kararını okuyucularına şu sözlerle aktardı "Her kuruluş tıpki insan gibi yaşar ve hayatı sona erer. Gazeteniz ORTADOĞU da 48 yıllık yayın hayatına bugün son veriyor. Basın ağacından altın bir yaprak daha düştüğü için üzüntülüyüz. Ancak, bize ihanet edenlerin sonunun da çok uzun olmayacağını görüyor ve biliyoruz. 48 yıldır bize destek veren tüm okurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yarım asra yakındır yolu bu gazeteden geçenlere teşekkür ediyoruz."

KURULUŞUNDA TÜRKEŞ'İN KATKISI VAR

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Ortadoğu gazetesi 3 Mayıs 1972'de kuruldu. Gazete'nin isim babası ise Türk siyasetinin önemli isimlerinden, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.