"Temiz ve Özgür Bir Sosyal Medya İstiyoruz"

Anadolu Yayıncılar Derneği internetteki dezenformasyona ilişkin düzenleme konusunda bir öneri hazırladı. AYD Başkanı Sinan Burhan hazırladıkları sosyal medya ve internet sitelerine ilişkin düzenleme önerisini Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a sundu.

13 Ekim 2021 Çarşamba 15:52
"Temiz ve Özgür Bir Sosyal Medya İstiyoruz"

Sosyal mecralar üzerinde kişilerin, kurumların dezenformasyona uğramaması, hakaret, küfür, yalan ve iftiralara karşı, kişilik haklarına saldırıyı önleyecek, kişisel hak ve özgürlükleri koruyacak bir düzenlemenin yapılması gerektiğini belirten Başkan Burhan “hazırlamış olduğumuz bu önerimizin faydalı olacağına inanıyoruz” dedi. Dezenformasyon ve kişisel haklar konusunda saldırılara karşı yapılması gereken düzenlemeleri içeren bir dosya hazırladıklarını belirten Sinan Burhan, internetteki her türlü düzenlemeye ilişkin AYD olarak akademisyenler ve hukukçularla çok ciddi bir çalışma yaptıklarını ve bu rapordan istifade edilebileceğini söyledi. 

Ak Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ  bu konuda sahadan çok ciddi taleplerin geldiğini, bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, bu konuda bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Dağ, Dezenformasyon konusu hakkında yapılacak düzenlemenin Türkiye’nin bir sorunu olduğunu, AYD tarafından sunulan bu raporun katkı sunacağını ve yasanın mecliste yasalaşması konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 13.10.2021 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.