TRT 2 üç yeni programı izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor

Edebiyattan tarihe, resimden tiyatroya, müzikten felsefeye birçok alanda yapımları ekrana getiren TRT 2, üç yeni programını izleyicilerinin beğenisine sunacak.

23 Şubat 2022 Çarşamba 13:06
TRT 2 üç yeni programı izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor

TRT'den yapılan açıklamaya göre, sanatseverlere müzik, tarih ve sinema alanlarında seyir zevki sunacak programlar arasında "Musikişinas", "Kökler" ve "Kısa Film Kuşağı" yer alıyor.

Türk müziğinin yapı taşları bestekarları odağına alan "Musikişinas"ın ilk bölümünde, uzmanlar ve müzik araştırmacıları, Buhurizade Mustafa Itri'yi anlatacak.

"Musikişinas" ilk bölümüyle bu akşam saat 20.30'da ekrana gelecek.

Tarihsel derinliğe ve coğrafi açıdan önemli bir genişliğe sahip Türk anlatı geleneğini ve Türk mitolojisini merkeze alan "Kökler" belgeselinde ise anlatıların toplumsal hafızada hangi dönüşümleri geçirdiği, bugüne ne şekilde yansıdığı üzerinde duruluyor.

Farklı disiplinlerden uzmanların yer aldığı, illüstrasyonlarla zenginleştirilmiş program, ilk bölümüyle 24 Şubat saat 21.00'de yayınlanacak.

Sinema dünyasının prestijli festivallerinden ödüllerle dönen kısa metraj filmler, Mehmet Ali Karga'nın hazırlayıp sunduğu "Kısa Film Kuşağı" programında yayınlanıyor.

"Kısa Film Kuşağı" her pazar saat 21.30'da TRT 2 ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Son Güncelleme: 23.02.2022 13:29
Anahtar Kelimeler:
Kültür
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.