Enver Demirel: ‘’Ankara’yı Hep Birlikte Kalkındırmalıyız''

Etimesgut Belediye Başkanı Demirel, ''Ankara'nın kalkınması için tarihine, kültürüne ve sanayisine hep birlikte sahip çıkmak gerekir.''

13 Eylül 2017 Çarşamba 17:19
Enver Demirel: ‘’Ankara’yı Hep Birlikte Kalkındırmalıyız''

Ankaradanhaber.com’a özel röportaj veren Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ankara’nın geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda  bulundu. Demirel Ankara’nın ihtiyacı olan tarih, kültür, turizm, sanayi ve çevre konusunda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile gerçekleştirdiğimiz röportajın tamamı:


''Ankara geçmişten günümüze genel olarak bakıldığında birçok sorununu aşmaya çalışan ve çağdaş bir kent olma yolunda ihtiyaçlarını ve sorunlarını çözmek için çabalayan bir metropol şehridir. Burası Türkiye’nin başkentidir, siyaset buradadır. Böyle olunca da önemi daha çok artmaktadır. Bugün 6 milyonluk nüfusuyla Türkiye’nin 2. büyük metropolüdür. Elbette ki yapılacak çok işi var, yapılması gereken çok çalışma var.

''ANKARANIN YEŞİLİNİ ÇOĞALTMAMIZ GEREKİR''

Bu çalışmaların başında Ankara’da muhakkak yeşili çoğaltmamız gerekir. Evet Ankara da ciddi bir yeşil çalışması var bunu görmezden gelemeyiz. Geçmişe bakarak daha çok ağaçlanmıştır, çok daha yeşile bürünmüştür. Ama çok daha iyisi yapılabilir mi? Yapılabilir.

İkinci olarak dışarıdan gelen insanlarımızın gezip göreceği ve gezip gördüğünde de Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin tarihini ve kültürünü yansıtan mekanları çoğaltmamız gerekir. Çok önemli eski bir tarihi olan bu şehri turizmde biraz öne çıkartmamız gerekir.

Örneğin Ankara’nın değişik oyun havaları vardır. Onlar tesadüfi değildir. ‘’Ankara’nın Bağları’’ denildiği zaman bir bağ silsilesi vardır. Mesela ''Misket Türküsü'' misket elmasından ortaya çıkmıştır. Bizim bu öne çıkan değerleri koruyup kollayıp geleceğe taşımamız gerekir. Sayın Başkan bunu yapıyor bazı yerlere bazı değerleri işliyor. Örneğin köprülerde bunlar motif olarak kullanılıyor ama bunların motif olarak işlenmesinden ziyade geliştirilip geleceğe taşıma adına bunların Başkentin geneline yayılması gerekir.

Son olarak bunların hiçbirini başaramıyorsak sonuç alamayız. Ankara’yı bir sanayi şehri haline dönüştürerek paranın merkezi haline getirmemiz gerekir.

Bunları başarmak için Büyükşehir Belediyemizin elbette ki çalışmaları var fakat çok daha yoğun olması gerekir. Ankara’da bizim tek bir şeyi başarmamız gerekiyor. Burayı ya turizmin merkezi, ya sanayinin merkezi ya da yeşil kent haline dönüştürmeliyiz.

''ETİMESGUTLUNUN MESUD OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Etimesgut'ta çok önemli projelerin altına imza attık. Etimesgut ilçesi en hızlı gelişen, büyüyen, değer kazanan ve nüfusu artan ilçelerden bir tanesi. Etimesgutluluların mesud olması için elimizden geleni yapıyoruz bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. 1990 yılında ilçe olan Etimesgut Belediyesi, bugün bir büyükşehir standartlarında vatandaşa hizmet vermektedir. Tek amacımız vatandaşlarımızın yaşam kalitesini ve refahını arttırmak mesud olmalarını sağlamaktır. Bunun için de birçok dev projeyi hayata geçirdik. Eksiklerimiz elbette var durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

''ANKARA ÇOK DAHA GÜZELİNİ BAŞARABİLİR''

Ankara bu yönüyle çok daha güzel şeyleri başarabilecek potansiyele sahiptir. Sayın Başkan ve ekibi bu yönde çalışmalar yapıyor ama İlçe Belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyemizle el ele merkezi hükümetimizden de gerekli destekleri alarak bu şehri yarınlara kültürel anlamda hazırlamamız gerekir. Birlik ve beraberlik içinde başarıya ulaşırız.

Son Güncelleme: 01.11.2017 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa doğan 2017-09-13 20:18:17

Başkanımızdan memnunuz Etimesgut artık çok daha güzel ama yürüyüş yollarının artmasını istiyoruz