Karakaya Afrin Operasyonunu Değerlendirdi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ankaradanhaber’e Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

05 Şubat 2018 Pazartesi 16:35
Karakaya Afrin Operasyonunu Değerlendirdi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin yapmış olduğu açıklamada, ‘’Zeytin Dalı Harekâtı, Türkiye’nin sınırlarındaki terör yuvalanmalarının temizlenmesi, özellikle Suriyelilerin huzura kavuşturulması için yapılmış olan uluslararası meşru hakkın kullanılmasıdır, yerinde yapılmıştır. Uluslararası hukukun gerektirdiği her türlü kurala riayet edilmiştir. Ve son derecede başarılı bir şekilde devam etmektedir. ‘’ dedi.


Harekâtın tam zamanında yapıldığını belirten Karakaya sözlerine şöyle devam etti ‘’Biz aslında Milliyetçi Hareket Partisi olarak özellikle bu bölgede güvenli bir tampon bölgenin oluşturulması gerektiğini başından beri söylüyoruz. 2012 yılında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bir ucu Afrin diğer ucu Kandil olan hilal şeklinde bir güvenlik bölgesinin oluşturulması gerektiğini o zamanlarda söylemiş ve birçok defada dillendirmişti. Tabi belki uluslararası şartlar veya Türkiye’nin durumu böyle bir harekâtın yapılmasına bugün el verdi. Ama tam zamanında yapıldı. Daha fazla geciktirilmemeliydi. Son haddine kadar gelmişti. Yapılan operasyonda tamamen buradaki terör yuvalarının dağıtılması, barınaklarının yıkılması şeklinde devam ediyor.''


''Türkiye Bu Konuda Son Derece Kararlı''


Mevlüt Karakaya, Zeytin Dalı Harekatı’nın Türkiye’nin milli bir güvenlik meselesi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
''Zaman zaman oralardan gelen görüntülere baktığımızda aslında orası tamamen Suriye’den bağımsız sözde bir kürdistan şekline dönüşmüş. Amaç ve hedefin tamamen farklı olduğunu özellikle de bunun Türkiye’nin bir milli güvenlik meselesi olduğunu artık herkes çok açık ve seçik bir şekilde görmeye başladı. Tabi birtakım manipülasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Bu sadece dışarıdan değil içeriden de. Ama Türkiye bu konuda son derece kararlı, hükümet son derece kararlı.''


Karakaya, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, özellikle terörle mücadele konusunda sonuna kadar gidilmesi ve terörün kökünün kazınması gerektiğini her platformda söylediklerini bunun için de ellerinden gelen ne varsa hepsini yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Son Güncelleme: 06.02.2018 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.