Latif Selvi Yüksek Öğretim Kanunu'nu Değerlendirdi!

Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi Yüksek Öğretim Kanunu’nun düzenlenmesiyle ilgili Ankaradanhaber’e değerlendirmelerde bulundu.

08 Şubat 2018 Perşembe 16:26
Latif Selvi Yüksek Öğretim Kanunu'nu Değerlendirdi!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Latif Selvi, ‘’Yardımcı doçentlikle ilgili ilk gündeme geldiğinde üniversitemize ve sivil toplum kuruluşlarımıza ve sendikalara da birkaç başlık halinde ‘’Bu konudaki değişikliklerle ilgili ne önerirsiniz?’’ diye soruldu. Biz de kanaatlerimizi paylaştık. Bu kanaatler üzerine çalışmalarını yaptılar. Ve kamuoyu ile bir taslak metin paylaşıldı. O taslak metin yayınlandığında bir takım noktalarını eleştirdik’’ dedi.

Selvi, sözlerine şöyle devam etti: Eleştirdiğimiz noktalardan ilki yardımcı doçentliğin yerine ‘’doktor öğretim görevlisi’’ unvanı getirilmişti. Biz buna itiraz ettik çünkü, yardımcı doçentler öğretim görevlisi statüsünde zaten. “Doktor öğretim görevlisi” yerine “doktor öğretim üyesi” olması lazım. Kamuoyunda yapılan değerlendirmeler çerçevesinde olumlu düzenlemeler yapıldı. İkinci eleştirimiz, doçentliğe geçişte, doçent olabilir sertifikası verilmesi doğru değildi. Bu konuda da gerekli düzenlemeler yapıldı. Üçüncü eleştirimiz ise doçentliğe geçişte, ilk eser incelemesi sonra sözlü sınav oluyor daha sonrada başarılı olanlar için jürinin vermiş oluğu rapor doğrultusunda doçentlik unvanı veriliyordu. Kadroyu da üniversiteler açıyordu ve birtakım özel şartlar getirebiliyordu. Şimdi sözlü sınav da kaldırıldı. Burada da yapılan düzenleme de olumlu bir düzenlemeydi.  Fakat baktığımız zaman burada bir nokta eksik kalıyor o da şu; eğer haksızlığa uğradığını düşünen birisi varsa mahkemeye gitmek durumunda kalıyor. Ancak şöyle yapılabilir tecrübeli jüri üyelerinden bir itiraz komisyonunun oluşturulması bu doğrultuda onların değerlendirmeleri çerçevesinde de insanların varsa mağduriyetlerinin giderilmesi söz konusu olabilmeli dedik.  Burada olumlu düzenlemeler yapıldı hatta kolaylıklar da yapıldı. Mesela yabancı dilde 65 puan alma şartı vardı onu asgari olarak 55e indirdiler. Bu da olumlu bir yaklaşımdı. Buna itirazlarda geldi yabancı dil puanı çok düşürülmemeli diye. Bu bir kolaylık alanı, illa her 55 puan alan doçent olacak anlamına gelmiyor’’

Selvi , katılımcı bir şekilde bu süreçleri yürütmesinden dolayı YÖK’e teşekkürlerini iletti.

Anahtar Kelimeler:
Latif Selvi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.