Mamak'ta Uzay Temalı Bilim ve Eğlence Merkezi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankaradanhaber’e Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu.

07 Şubat 2018 Çarşamba 16:41
Mamak'ta Uzay Temalı Bilim ve Eğlence Merkezi

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’nin Mamak’ın en iddialı olduğu projelerinden biri olduğuna dikkat çeken Mesut Akgül, ‘’Ali Kuşçu ismi bizim medeniyetimizde ve tarihimizde astronomi ve gök bilimi üzerine çok ünlü âlimlerimizden bir tanesidir. Bu ismi özellikle koyduk; çünkü uzay bilimiyle ilgili bizim medeniyetimizde aslında çok ciddi insanlar yetişmiş ama günümüzde uzay bilimi denildiği zaman Amerika’yı konuşuyoruz. Biz de istedik ki bu ismi vererek gelecek nesillere de yönelik olarak medeniyetimize sahip çıkalım. Gökbilim Merkezi, 60 metre yüksekliğinde bir kuleden oluşuyor. Etrafıyla ve açık alanlarıyla da birlikte toplam 40 dönümlük bir alana kuruldu. Mayıs ayından itibaren de ziyaretçileri kabul etmeye başladık. Resmi açılışını yapmamış olmamıza rağmen bu güne kadar 25 binin üzerinde ziyaretçi kabul etti” şeklinde konuştu.

Akgül, ezberci eğitim yerine eğlenceyi ve bilgiyi aynı anda sunmayı amaç edindiklerini ifade ederek, ‘’Gökbilim Merkezi, randevu sistemiyle çalışıyor. Gelen bütün öğrencileri gruplar halinde alıyoruz. Merkez’de 5 tane astronom görev yapıyor. Gelen ziyaretçiler 2 saat içerisinde hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar’’dedi.  

Okulların yanı sıra Merkez’in yetişkinlere de açık olduğunu belirten Akgül sözlerine şöyle devam etti:

‘’Merkezde her zaman farklı etkinlikler yapılıyor. Üst kısımda kubbe şeklinde 6 boyutlu tabiri caizse uzaya yolculuk yaptığımız Planetaryum var. Ziyaretçiler burada dev teleskoplardan alınmış görüntüler ve uzayla ilgili filmleri küresel bir perdede Türkçe olarak izleyebiliyorlar.Tabi buranın bir özelliği daha var o da şu; NASA’nın canlı teleskoplarıyla bağlantı kurabilecek şekilde sistemimizi kurduk şu an fiber optik hatların çekilmesini bekliyoruz. Henüz bitmedi bittikten sonra da NASA’yla bağlantı kuracağız’’

Proje Alanı İçerisinde;

Gezegen evi
Hava durumu stüdyosu
Yapay uydular
Seyir terasları
Fitnes grubu
Çocuk oyun alanı
Panoramik asansörler
Güneş sistemi sergisi
Ay’a iniş simülatörü
Uzay bisikleti
Termal gösteri
Göktaşları sunumu bulunuyor.

-2018 Yılı İçerisinde Açılacak

Akgül, ‘Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’ni Mamak’a kazandırdık. Proje sadece Mamak’a hitap eden bir proje değil, aynı zamanda Ankara’ya hitap eden hatta Türkiye’ye hitap eden bir proje. Bu proje ile ilgili amaçlarımızdan birisi de hem Mamak’ın tanıtımına katkı sağlamak hem de insanları buraya getirmek. Eskiden Mamak insanı etkinlikler için hep ilçe dışına giderdi. Biz şimdi bunu tersine çevirdik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz ki taleplerde bunu gösteriyor. İnşallah 2018 yılının bahar aylarında da görkemli bir şekilde açılışını yapacağız’’ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.02.2018 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.