Savcı Sayan: “ CHP Kurultayı İptal Edilmeli”

Savcı Sayan, Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultuyı’nda yeniden Genel Başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

06 Şubat 2018 Salı 15:40
Savcı Sayan: “ CHP Kurultayı İptal Edilmeli”

Ankaradanhaber’e konuşan Sayan CHP Kurultayı’nın hukuka aykırı olduğunu iddia ederek kurultayın iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sayan yaptığı açıklamada; ‘’CHP’nin kurultay sloganı ‘’Adalet ve Cesaret Kurultayı’’idi. Kılıçdaroğlu’nun adaletsizliği ve Muharrem İnce’nin cesareti kurultaya damgasını vurdu. 500 Km yol yürüyüp adalet istiyorum diyen Kılıçdaroğlu, 5 metrekare alan içerisinde 50 tane adaletsizlik yaptı.’’ dedi.

Bugüne kadar Ak Parti’yi neyle suçladıysa hepsinin Kılıçdaroğlu’nda olduğunu iddia eden Sayan, Diktatörlük, iradeye saygısızlık bunların hepsi onda var, Milletin oyunu pazarda limon satar gibi sattı. ‘’48 delegeyi sana verdim, aldım’’, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir demokrasi olamaz. ‘’Ben delegenin oyunu aldım sana verdim al sen bunları kullan.’’ Ağam-maraba ilişkisi içerisinde bir sistem bir kurultay yaşadık.’’ İfadelerini kullandı.

Kurultayda büyük bir adaletsizlik ve baskı yaşandığını iddia eden Sayan, ‘’Muharrem İnce seçimi kazanacaktı ama Kılıçdaroğlu bir imzayla önce itibarsızlaştırmak istedi, bunu başaramayınca CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kadrosuyla temasa geçti. Baykal’a yakın bir isimle görüştü. Pazarlık yaptılar. Dolayısıyla Baykal’ın grubunda Baykal’ı destekleyen delegeler Muharrem İnce’den vazgeçip Kılıçdaroğlu’na destek verdiler.Böyle hilelerle, hurdalarla, pazarlıklarla Kılıçdaroğlu paçasını kurtardı dedi.

 Türkiye’ye demokrasi ve adalet dersi vermeye çalışanın nasıl kurultayda sınıfta kaldığını hepimiz açık ve net gördük diyen Sayan, ‘’CHP’nin delegeleri sürekli seçmene ‘’Tayyip Erdoğan’dan vazgeçin’’ diyorlar. 8 seçim kaybetmiş Kılıçdaroğlu’ndan vazgeçmeyenler, onu tekrar genel başkan yapıp destekleyen CHP’liler bütün seçimleri kazanmış olan Erdoğan’dan vazgeçmemizi istiyorlar. Ya kendilerini çok zeki ya da bizi geri zekâlı sanıyorlar. Böyle bir sistem içerisinde bir kurultay gördük.

Savcı Sayan kurultayın iptal edilmesi gerektiğini söyleyerek önemli bir iddiada bulundu.

“Kurultay, hukuken iptaldir çünkü çoğunluk sağlanmadığı halde bir ismin aday olması diğer adaylara karşı yapılan bir hukuksuzluktur. Dolayısıyla kongrenin iptal edilmesi gerekir. Yok, eğer imzaları Kılıçdaroğlu verdi, imzaları tamamladıysa bu da hukuksuzluktur. Çünkü, delegenin iradesini ancak delegeler kullanır. İki taraftan da bakarsanız imza verilmişse de hukuksuz bir kurultaydır. İmza verilmemişse de hukuksuz bir kurultaydır. Her fırsatta Anayasa Mahkemesi’ne koşan CHP’liler bu büyük usulsüzlük karşısında neden sessiz kalıyorlar. Ayrıca, yemek zehirlenmesiyle ilgili hükümeti topa tutanlar kendi kurultaylarındaki yemek zehirlenmesini engelleyemediler. Yani nereden bakarsanız bakın rezalet!”

Son Güncelleme: 06.02.2018 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.