Turbay:'' Mehmet Akif İnan büyük bir deha idi''

Memur-Sen’in kurucu genel başkanı şair-mütefekkir Mehmet Akif İnan’ın ismiyle Hamamönü’nde kurulan vakfın açılış töreninde Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Ankaradanhaber.com'a konuştu.

05 Ocak 2018 Cuma 13:03
Turbay:'' Mehmet Akif İnan büyük bir deha idi''

Mürsel Turbay, Mehmet Akif İnan ile ilgili şunları söyledi:

''Mehmet Akif İnan, Türkiye’de değerler sendikacılığını oturtan, Türkiye’de değerler sendikacılığını bu ülkeye yerleştiren, sendikal anlamda devletle millet kaynaşmasını sağlayan bir isimdi. Özellikle bu söylemiş olduğu ‘’Nehirler Düşlerim Göl Kenarı’nda’’ sözüyle de zaten bunu ima ediyor. Çünkü ülkemizin son dönemde yaşayan aruzu en iyi işleyebilen, edebiyatı sanatı yazılarıyla, çalışmalarıyla en yetenekli  insanlardan biriydi. Gittiği her yerde Mehmet Akif İnan’ın bir izi vardır. Bir yere selam vermişse tabiri caizse ‘’Buradan Mehmet Akif geçmiştir.’’ diyebileceğiniz bir konumda kişiliğe sahiptir. Duruşuyla, otoritesiyle, kalbindeki o şefkati, merhameti, inceliğiyle bütün çağlara kucak açmış, bütün insanlığa kucak açmış, büyük bir deha idi. Türkiye için ve bizim memur sendikalcığında, kamu sendikacılığında bir değerdi. Eğer geçmiş dönemde sendikacılıkta Mehmet Akif İnan değil de başka birisi Memur-Sen’in temelini atmış olsaydı belki bu kadar bereketli olmayacaktı. Çünkü, Mehmet Akif sadece söyleyen kişi değildi. O hem söylüyordu, hem yazıyordu. Paylaşmayı biliyordu.  İnsanları seviyordu, herkesi kucaklıyordu. Ülkenin birlik ve beraberliğinden huzurundan kardeşliğinden yana tavır alan bir yapısı vardı.

''Kudüs'ü Yaşayan Birisiydi''

Kudüs ruhunu sadece söyleyen değil bizzat Kudüs’ü yaşayan birisiydi. Kudüs’ün değerlerlerine sahip çıkılmasını herkese anlatan bir adamdı.

Bu vakıf kanalıyla inşallah ümit ediyoruz ki Mehmet Akif İnan hep hatırlanacak. ‘’

Son Güncelleme: 05.01.2018 14:25
Anahtar Kelimeler:
BembirsenMurselturbay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.