AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

- "Asıl amacı yapmak, ihya etmek, mekan yapmak, insanların ihtiyacını gidermek olan mimarların, mühendislerin temsilcileri, hiç yakanlara, yıkanlara, yok edenlere ve onların temsil ettiği örgütlere yol açmaya çalışır mı? Onlar, bu memleketin, bu toprakların yetiştirdiği mimarların, mühendislerin temsilcisi olamaz"

28 Ocak 2018 Pazar 18:02
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

NEVŞEHİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Asıl amacı yapmak, ihya etmek, mekan yapmak, insanların ihtiyacını gidermek olan mimarların, mühendislerin temsilcileri, hiç yakanlara, yıkanlara, yok edenlere ve onların temsil ettiği örgütlere yol açmaya çalışır mı? Onlar, bu memleketin, bu toprakların yetiştirdiği mimarların, mühendislerin temsilcisi olamaz." dedi.

Karaaslan, Nevşehir'de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) bildirilerine tepki gösterdi.

Bugün Suriye’de, "Bu topraklar terörden arınsın, o topraklara ait olanlar geri dönsün" çabasının harcandığına dikkati çeken Karaaslan, şunları kaydetti:

"Geçen bir açıklama yaptılar, biliyorsunuz bir oda, sonra ona destek veren başka odalar oldu. Onların, bizim insanımızı yaşatma çabası ile gecesini gündüzüne katan hekimlerin temsilcisi olduğuna inanmıyorum, olamazlar. Asıl amacı yapmak, ihya etmek, mekan yapmak, insanların ihtiyacını gidermek olan mimarların, mühendislerin temsilcileri, hiç yakanlara, yıkanlara, yok edenlere ve onların temsil ettiği örgütlere yol açmaya çalışır mı? Onlar, bu memleketin, bu toprakların yetiştirdiği mimarların, mühendislerin temsilcisi olamaz. Doktorların temsilcisi olamaz. Çünkü her birimiz ev kadını olsak da bugün öğrenci olsak da bir elektrik teknisyeni, okulda hademe ya da siyasetçi olsak da her kim olsak da bizim için önce vatan gelir, millet gelir, bayrak gelir. Bunlar tehdit altındaysa bunlarla ilgili en ufacık bir şüphe varsa o zaman gerisinin ne anlamı var?”

AK Parti’nin sessiz bir devrim yaptığını ifade eden Karaaslan, "AK Parti olarak öyle bir şey yaptık ki, sessiz devrim olarak adlandırılan da budur. Demokrasinin alanını genişlettik, özgürlüklerin herkes için bütün inanç ve etnik gruplar için ama en çok da bu ülkenin gerçek Müslümanlarının yaşaması için yaşanılabilir bir ülke haline getirdik. Ben, ilk MKYK toplantısına gittiğimde kızım 5 aylıktı ve onunla birlikte gittim. Onu aşağıda bırakıp toplantıya gittim. Türkiye’nin çok önemli bir meselesinin konuşulduğu bir toplantıydı ve 5 günlüktü. Milletvekili adayı olup o çalışmalara başladığımda ise kızım 9 aylıktı. Çocuklarımla birlikte siyaset yaptım. Mecburdum, başka çarem yoktu. İşte bu sevgidir, ülke sevgisidir. Bazen fedakarlık yaparak çalışmaktır. Gece gündüz çalışmak, kapı kapı dolaşmak, sıkmadık el bırakmamak. Biz insanımızın oylarına değil, gönüllerine de talibiz.”

Konuşmasının ardından AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Karaaslan’a yöresel el sanatı ürünlerinden çanak amfora hediye etti.

Bu arada kongrede tek aday olan Ayşe Bilgiç, AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.