AK Parti Tokat 6. Olağan İl Kongresi

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) - "Pensilvanya'daki şarlatan, kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek, yalanı, iftirayı ve takiyeyi adeta kutsallaştırarak, kendine yeni bir inanç, yeni bir din ihdas etmiştir. Kimi bir dolara kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının, çıkarları uğruna işlemeyecekleri günah, yapmayacakları ihanet yoktur" - "Son birkaç yılda aldığımız tedbirlerle, devletimizin bünyesini bu sinsi kanser hücresinden temizliyoruz. Devletimizin kurumları, FETÖ'nün haşhaşilerinden arındıkça hamdolsun artık her açıdan daha güçlü hale geliyoruz"

14 Ocak 2018 Pazar 15:15
AK Parti Tokat 6. Olağan İl Kongresi

TOKAT (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya'daki şarlatan, kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek, yalanı, iftirayı ve takiyeyi adeta kutsallaştırarak, kendine yeni bir inanç, yeni bir din ihdas etmiştir. Kimi bir dolara kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının, çıkarları uğruna işlemeyecekleri günah, yapmayacakları ihanet yoktur." dedi.

Erdoğan, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Tokat'ın her zaman olduğu gibi bugün de çok başka olduğunu belirtti.

Kongre için şehre geldiğini ancak salonun neredeyse 10 katı kalabalığın dışarıda olduğunu vurgulayan Erdoğan, Tokat'ın hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını ve arkalarında durduğunu söyledi.

Normalde hemen her yıl Tokat'ı ziyaret ettiğini ancak bu kez arayı biraz uzattıklarına belirten Erdoğan, "Siz Tokatlı kardeşlerimizi çok özledik, çok göresidik. Kor bir ateş gibi büyüyen 3,5 yıllık bu hasreti hamdolsun bugün sona erdiriyoruz." ifadesini kullandı.

- "Bana bak siz de içeri gireceksiniz ha"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1997'de hapse girmesine neden olan Ziya Gökalp'ın "Asker Duası" şiirinin salondaki gençler tarafından okunması üzerine, "Bana bak siz de içeri gireceksiniz ha. Gençler maşallah derslerini iyi çalışmışlar." dedi.

Erdoğan, Tokat'ın asırlardır olduğu gibi bugün de Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yerini aldığını bildirdi.

Tokatlıların yiğit evlatlarının sivil-asker-polis ayrımı olmadan "Mesele vatansa gerisi teferruattır anlayışı" ile tıpkı ecdatları "onbeşliler" gibi iş başa düşünce ilk safta şehadete yürüdüklerini vurgulayan Erdoğan, 15 Temmuz'da verilen 251 şehitten altısının Tokatlı olduğunu anımsattı.

Aziz toprakları vatan kılmak için canlarını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün hepimiz 780 bin kilometrekare vatan hududunda, gece yastığa başımızı huzurlu bir şekilde koyabiliyorsak bunu öncelikle şehit ve gazilerimizin fedakarlığına borçluyuz. Şayet ülkemizin her bir köşesinde bayrağımız gururla dalgalanıyorsa bunda en büyük pay, 'Canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek canlarını hiçe sayan Tokat’ın aslanlarına aittir."

- "Hukuki ve adli süreci yakından takip ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek yurt dışında gerek yurt içinde terör örgütleri arasında ayrım yapmadan mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz gecesi 251 vatan evladını şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı yaralayan Fetö'cü hainlere döktükleri kanın hesabını hukuk içinde soruyoruz, sormaya devam edeceğiz. FETÖ ile mücadele Türkiye Cumhuriyetinin son yıllarda verdiği en zor, en çetin, en hayati mücadelelerden biridir. İstikbalimizi garanti altına almanın, milli bekamızı tahkim etmenin en kritik aşamasıdır. Bu bilinçle meseleye yaklaşıyor, hukuki ve adli süreci yakından takip ediyoruz. Bir taraftan örgütün süreci sabote etmeye yönelik manipülasyonlarına gerekli cevabı verirken, gerekli tedbirleri alırken diğer taraftan da kılı kırk yararak adaletin tecellisi için çaba sarf ediyoruz. Hamdolsun davalar yavaş yavaş karara bağlanmaya başladı."

- "Kalleş örgütün gerçek yüzü ortaya çıkmıştır"

"Dünyanın belki de gelmiş geçmiş en büyük şeytani organizasyonun yapıldığı bir durumla karşı karşıyayız." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"40 senedir milletimizin kanını emen bu kalleş örgütün gerçek yüzü, karanlık ve kanlı geçmişi ortaya çıkmıştır. Artık saklanacakları, gizlenecekleri bir yer kalmadı. PKK'dan bazı dersler aldılar. Onların dağlarda inleri vardı. Şimdi bakalım bunların inleri neresi olacak.

İşte geçen gün gördünüz değil mi? Bir tuvaletin arkasından nasıl bir yerlere girip çıkıyorlar. Nereye girerseniz girin oralarda da sizi bulacağız, çıkartacağız ve yargıya teslim edeceğiz. Pensilvanya'daki şarlatan, kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek, yalanı, iftirayı ve takiyeyi adeta kutsallaştırarak, kendine yeni bir inanç, yeni bir din ihdas etmiştir. Kimi bir dolara kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının, çıkarları uğruna işlemeyecekleri günah, yapmayacakları ihanet yoktur. Son birkaç yılda aldığımız tedbirlerle, devletimizin bünyesini bu sinsi kanser hücresinden temizliyoruz. Devletimizin kurumları, FETÖ'nün haşhaşilerinden arındıkça hamdolsun artık her açıdan daha güçlü hale geliyoruz."

(Sürecek)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.