CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Niğde'de vatandaşlara seslendi:

- "6'lı masa dediğimiz 6 lider, demokrasi konusunda, insan hakları konusunda, kul hakkı konusunda, topluma saygı konusunda bir araya geldik, bir aradayız. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte göreceksiniz haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" - "Türkiye'yi sorunlarından arındıracağız inşallah. Sorunu olmayan bir ülke yapacağız. Bunun mücadelesini vereceğiz. Esnafa sahip çıkacağız. Yapacağımız ilk işlerden biri, Ahi Evran geleneklerine uygun olarak esnaf bakanlığı kuracağımıza söz veriyorum"

23 Ağustos 2022 Salı 12:57
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Niğde'de vatandaşlara seslendi:

NİĞDE (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "6'lı masa dediğimiz 6 lider, demokrasi konusunda, insan hakları konusunda, kul hakkı konusunda, topluma saygı konusunda bir araya geldik, bir aradayız. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte göreceksiniz haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, çeşitli programlara katılmak için geldiği Niğde'de Şadırvan Parkı'nda kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi.

Kendisinin esnafın, sanatkarın, çiftçinin ve alın teri dökenin adamı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, her evde huzur ve bereket olması için mücadele ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hiç kimsenin endişesi olmasın, ben tefecilerin adamı değilim, tefecilerden yana değilim. Ben alın terinden yanayım, kul hakkından yanayım, insandan yanayım, dosttan yanayım. Herkesin kazandığı, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'den yanayım. Artık bizim ayrışmamız değil, bölünmemiz değil, kucaklaşmamız lazım. Ayrıştırdılar, kardeşi kardeşe düşman ettiler. Türkiye'nin bu girdaptan çıkması lazım, bunun mücadelesini veriyorum. Sadece ben değil, 6 lider bunun mücadelesini veriyoruz. 6'lı masa dediğimiz 6 lider, demokrasi konusunda, insan hakları konusunda, kul hakkı konusunda, topluma saygı konusunda bir araya geldik, bir aradayız. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte göreceksiniz haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız."

Niğde ve Orta Anadolu'nun ne kadar mağdur edildiğini bildiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, çiftçinin elektrik, gübre gibi bütün girdilerinin çok pahalı olduğuna dikkati çekti.

- "Çiftçi çalışmazsa 85 milyon aç kalır"

Kılıçdaroğlu, çiftçinin ezildiğini bildiğini belirterek "Bu iktidara, yani bu harami düzenine şunu söylemek lazım. Tek bir şey istiyorum, tarım stratejik bir sektördür. Çiftçi çalışmazsa 85 milyon aç kalır. Bunu Ankara'dakilerin de duymasını istiyorum. Sizler de oylarınızla duyuracaksınız. Tek bir şey istiyorum, sandık gelecek, sabırla sandığı bekleyeceğiz. Tahrik edecekler, sokağa çıkmamızı sağlamak için her türlü tahriki yapacaklar, sakin olacağız, sabırlı olacağız. Sandık gelecek, Allah nasip ederse demokratik anlamda hakkını teslim edeceğiz. Yani indireceğiz. Yani haramilerin düzenine, saltanatına hep beraber demokratik yollarla son vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kimsenin endişeye ve umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Burası güzel bir ülke. Bu güzel ülkede hepimiz birbirimizi kucaklayarak yaşayabiliriz. Bu güzel ülkede hepimizin karnı doyar. Bu güzel ülkede hepimiz huzur içinde, bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, mahallelerinde, parklarında gezebiliriz. Türkiye'yi sorunlarından arındıracağız inşallah. Sorunu olmayan bir ülke yapacağız. Bunun mücadelesini vereceğiz. Esnafa sahip çıkacağız. Yapacağımız ilk işlerden biri, Ahi Evran geleneklerine uygun olarak esnaf bakanlığı kuracağımıza söz veriyorum. Anadolu'nun içini boşalttılar. Her fabrika bir kaledir. Her fabrikanın ürettiği, her fabrikada yüzlerce, binlerce işçinin çalıştığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Yoksa biz niye siyaset yapıyoruz? Cebimiz için değil, köşeyi dönmek için değil, kul hakkı yemek için değil, siyaseti bu millet için yapacağız."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından esnafı ziyaret etti. Bu esnada bir kadının çocuğunun FETÖ'den mağdur olduğunu iddia etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Size büyük haksızlık yapıldığını biliyoruz, farkındayım. Hepsini çözeceğim, hiç merak etmeyin." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.