CHP'li Özel, Tuğamiral Mehmet Sarı'nın dosyasının YAŞ toplantısından önce karara bağlanmasını istedi

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kamuoyuna "sarıklı amiral" olarak yansıyan Tuğamiral Mehmet Sarı'nın dosyasının Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesinde karara bağlanmasını istedi.Özel, yaptığı yazılı...

01 Ağustos 2021 Pazar 13:03
CHP'li Özel, Tuğamiral Mehmet Sarı'nın dosyasının YAŞ toplantısından önce karara bağlanmasını istedi

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kamuoyuna "sarıklı amiral" olarak yansıyan Tuğamiral Mehmet Sarı'nın dosyasının Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesinde karara bağlanmasını istedi.

Özel, yaptığı yazılı açıklamada, Tuğamiral Sarı hakkındaki süreci endişeyle takip ettiklerini belirtti.

Konunun aleniyet kazanmasının üzerinden 4 ay geçmesine karşın, Yüksek Disiplin Kurulu'nun henüz bir adım atmadığını aktaran Özel, "Yaklaşan Yüksek Askeri Şura öncesi, Yüksek Disiplin Kurulu'nun bu dosyayı bir an önce karara bağlaması ve Sarı hakkında işlem yapılması gerektiği çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel, Yüksek Disiplin Kurulu'nun, Yüksek Askeri Şura öncesi karar vermemesi ve Sarı'nın görev süresini tamamladığı için emekliye ayrılması durumunda davranışının cezasız kalacağını savundu.

Sarı'nın görevden alındığı ve disiplin kurulu işlemlerinin sürdüğünün açıklandığını hatırlatan Özel, görevden alma işleminin yetersiz olduğunu öne sürdü.

Mehmet Sarı hakkında YAŞ öncesi işlem yapılmamasının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin üzerindeki "siyasi baskıyı" doğrulayacağını iddia eden Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını giymeyi hak etmeyen bu şahsın akıbeti başta Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar olmak üzere yürütme organı için turnusol niteliğindedir." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.