CHP'nin 36. Olağan Kurultayı

- Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: -"Kritik bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimizin olduğu ortamda, kurultaya coşku katacak etkinliklerin tamamını iptal ettik"

02 Şubat 2018 Cuma 12:35
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Kritik bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimizin olduğu ortamda, kurultaya coşku katacak etkinliklerin tamamını iptal ettik." dedi.

Bingöl, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın gerçekleştirileceği Ankara Spor Salonu'ndaki hazırlıkları inceledi.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bingöl, salondaki hazırlıkların bir kaç saat içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Bu kurultayda bir konsept değişikliğine gittiklerini aktaran Bingöl, delegelerin salonun orta alanına, basın mensuplarının ise tribünde hazırlanan alana alınacağını söyledi.

Tarihi bir kurultay gerçekleştireceklerini belirten Bingöl, tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu da unutmadıklarını dile getirdi.

Bingöl, örgütten gelen talep doğrultusunda, yarın "Enis Berberoğlu'na özgürlük" kampanyası başlatacaklarını ve salonda imza toplayacaklarını, ayrıca Berberoğlu'nun Parti Meclisi'nin "onur üyesi" olması için önerge verileceğini bildirdi.

Kurultayın sakin bir ortamda geçeceğini aktaran Bingöl, provokatif eylemlere izin vermeyeceklerini, bunun için gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında da aday adayları olduğunu hatırlatan ve bu kişilerin yüzde 10 delegenin imzasıyla divana başvurması ile adaylıklarının kesinleşeceğini anımsatan Bingöl, bin 266 kurultay delegesinin özgür iradesiyle hem PM üyelerini hem de genel başkanı seçeceğini kaydetti.

Bir soru üzerine Divan Başkanlığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in önerileceğini bildiren Bingöl, müzik dinletisi ve folklar gösterisi gibi etkinlerin ise olmayacağını belirtti.

Bingöl, "Kritik bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimizin olduğu ortamda, kurultaya coşku katacak etkinliklerin tamamını iptal ettik." dedi.

Tekin Bingöl, kurultay için bir şarkı hazırlandığını ancak onun da kullanılmayacağını bildirdi.

Muharrem İnce'nin delegelere baskı yapıldığı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine ise Bingöl, böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını, ne Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ne de kendisinin bu yönde bir görüşmesinin bulunduğunu dile getirdi.

Kurultaya yoğun bir katılım beklediklerini ifade eden Bingöl, ayrıca PM ve YDK için geçmiş dönemlere göre daha yüksek başvuru olacağını gördüklerini bildirdi.

Ses, ışık ve sahneyle ilgili çalışmaların sürdüğü salonun orta bölümüne bin 266 delegenin oturması için yer ayrılırken, Kılıçdaroğlu'nun tribünleri selamlayacağı platform da oluşturuldu.

Ağırlıklı olarak mavi rengin kullanıldığı kurultay salonunda, Enis Berberoğlu'na özgürlük taleplerinin yer aldığı afişlerin yanı sıra "Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz" şeklinde afişler asıldı.



Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.