Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Antalya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu: (4)

- "Her alanda reformcu ve yenilikçi ruhumuzu hiç kaybetmeden çalışarak inşasını tamamlayacağımız büyük ve güçlü Türkiye, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır" - "Akıl, vicdan ve insaf sahibi herkes Türkiye'nin 19 yıl önceki haliyle bugünkü hali arasındaki farkı görüyor, biliyor, takdir ediyor" - "Gençlerle geleceğin Türkiye'sini nasıl inşa edeceğimiz konusunda ortak zeminde buluşmanın gayreti içindeyiz. Bu akşam Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce gençle canlı bağlantıyla bir araya gelecek, özgür bir ortamda sohbet edeceğiz"

19 Haziran 2021 Cumartesi 19:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Antalya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu: (4)

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her alanda reformcu ve yenilikçi ruhumuzu hiç kaybetmeden çalışarak inşasını tamamlayacağımız büyük ve güçlü Türkiye, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır." dedi.

Erdoğan, Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen AK Parti Antalya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılarak partililere hitap etti.

Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği konuma işaret eden Erdoğan, yüzde 20 oranında milli üretim yapılırken şimdi bu oranın yüzde 70'lere çıktığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin artık kendi silahlı insansız hava araçlarını ürettiğine dikkati çekerek, "Şimdi bunun bir üst segmentine çıkıyoruz. Adı da Akıncı. Dünyada 2, bilemediniz 3 ülkede olacak. Bütün bunlar artık bir şeyi getiriyor. Türkiye savunma sanayisinde aracını, gerecini yaptığı gibi bunlarla ilgili bütün mühimmatını da hamdolsun yapar hale geldi." diye konuştu.

Erdoğan, harp sanayisinde savaş uçaklarının da yapılacağını belirterek şöyle devam etti:

"Bütün bunlar halloldukça birileri yerinde duramıyor. İşte bu AK Parti'ye nasip oldu. Ülkedeki güven ve istikrar iklimini koruyarak 2023'teki seçimlerin ardından gelecek 2028'e kadar olan dönemde bunu başarabileceğimize inanıyorum. Her alanda reformcu ve yenilikçi ruhumuzu hiç kaybetmeden çalışarak inşasını tamamlayacağımız büyük ve güçlü Türkiye, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır."

AK Parti teşkilatlarındaki herkesin bu büyük ve tarihi sorumluluğun bilinciyle her gününü en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti:

"Sizden onun için tekrar bu sözü almak istiyorum. Nedir o? Kapı kapı dolaşarak gidilmedik, ulaşılmadık ev bırakmamalıyız. Boş tartışmalarla, nefsaniyete dayalı iç çekişmelerle, kısır hesaplarla kaybedecek tek bir anımız yoktur. Ricam şu, hesabi olmayacağız, hasbi olacağız. Unutmayınız, Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe AK Parti de büyür ve güçlenir. Türkiye sıkıntıya düştükçe ve zayıfladıkça AK Parti de zafiyete uğrar. Çünkü biz kaderi ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleşmiş bir partiyiz. Ülkesinin felaketi, milletinin hüsranı, devletinin yıpranması pahasına kendine iktidar yolu açmak isteyenlerle aramızdaki fark işte budur."

- "Ne yaptıysak milletimizle yaptık, yapacağız"

Erdoğan, AK Parti'nin bugüne kadar ne yaptıysa milletle yaptığını, her ne yapılacaksa yine milletle birlikte yapacaklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Akıl, vicdan ve insaf sahibi herkes Türkiye'nin 19 yıl önceki haliyle bugünkü hali arasındaki farkı görüyor, biliyor, takdir ediyor. En büyük sıkıntımız, yeni nesillerin bu mukayeseyi yapacak tecrübeden mahrum olmasıdır. Z kuşağı 20 yıl önce ülkede neyin olduğunu biliyor mu? Yolların, alt geçitlerin, hızlı trenlerin, havalimanlarının olduğunu biliyor mu? Şu Antalya'nın havalimanı, 19-20 yıl önce bizim yaptığımız, bunları bilir mi? bilmez ve göreve geldiğimizde 26 havalimanı vardı, şimdi 56 havalimanı var. Dolayısıyla bu gençlik bunları bilmez. Hızlı trenleri bilmez, İstanbul-İzmir otobanını Bay Kemal bilmiyor, gençlik nasıl bilsin? Oranın milletvekili olduğu halde bilmiyor. Bütün bunlar apaçık ortada. Yani 7-8 saatte gidilen yol şimdi 3-3,5 saatte gidiliyor. Bütün bunlar hamdolsun AK Parti'nin ortaya koyduğu eserlerdir. Ama onlarla da geleceğin Türkiye'sini nasıl inşa edeceğimiz konusunda ortak zeminde buluşmanın gayreti içindeyiz."

Bu akşam Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce gençle canlı bağlantıyla bir araya geleceğini belirten Erdoğan, "Özgür bir ortamda sohbet edeceğiz. Antalya teşkilatımızla bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantıyı da yeni dönemdeki hedeflerimizin ve çalışma azmimizin teyidi, tazelenmesi ve güçlenmesi vesilesi olarak görüyorum. Her bir kardeşimin, arkadaşımın buradaki ahitleşmemize uygun şekilde 2023'e kadar gece gündüz demeden gönüller kazanmak için gayret göstereceğine inanıyorum." dedi.

- Notlar

Toplantı sonunda AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Erdoğan'a özel hazırlanan bir Osmanlı kıyafeti hediye etti.

Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de katıldı.

Erdoğan, Antalya milletvekilleri ve katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Salona "Tevazu, samimiyet, gayretle önce millet, önce memleket", "Antalya hazır, hedef 2023" pankartları asıldı.

(Bitti)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.