SES Partisi Genel Başkanı Bilgen, Eskişehir'de Filistinli öğrencilerle buluştu:

- "Tel Aviv'de Netanyahu'ya karşı yürüyenler kadar, Paris'te, New York'ta, İsrail'in siyonist politikalarını eleştiren Ortodoks Yahudiler kadar bile cesareti olmayanları tarih, hak ettikleri yere oturtacaktır"

11 Kasım 2023 Cumartesi 16:26
SES Partisi Genel Başkanı Bilgen, Eskişehir'de Filistinli öğrencilerle buluştu:

ESKİŞEHİR (AA) - SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Eskişehir'de Filistinli üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi'ndeki kafede düzenlenen programda Bilgen, İsrail'in saldırısı altındaki Filistinlilerin yanında olduklarını söyledi.

Ayhan Bilgen, Kudüs'ün 3 büyük dinde de kutsal sayıldığını, bu sebeple barış yurdu olması gerektiğini vurguladı.

Gazze'nin elbet huzura kavuşacağını belirten Bilgen, şöyle konuştu:

"Önemli olan, bu barışın daha fazla sivil ölmeden gerçekleşebilmesidir. Ne yazık ki bu barışın gerçekleştirilebilmesi için kimi İslam ülkelerinin yöneticileri gerekeni yapmıyorlar. Tel Aviv'de Netanyahu'ya karşı yürüyenler kadar, Paris'te, New York'ta, İsrail'in siyonist politikalarını eleştiren Ortodoks Yahudiler kadar bile cesareti olmayanları tarih, hak ettikleri yere oturtacaktır. Bu sorunun başlangıcı 7 Ekim değildir. Bu sorun, en az 75 yıllık işgal edilmiş topraklar sorunudur. İsrail'in uygulamaları, açık biçimde hem uluslararası hem de Birleşmiş Milletlerin defalarca alıp uygulamadığı kararlara göre devlet terörüdür."

Filistin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murad Elmuhandis de Türkiye'nin Filistinlilere yönelik destekleri için teşekkür etti.

Programda SES Partisi Genel Sekreteri ve İl Başkanı Kasım Karakaş, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Atıf Özbey, Odunpazarı İlçe Başkanı Yunus Akyol ile Tepebaşı İlçe Başkanı Murat Akdemir de yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.