"Srebrenitsa bir katliamdır, lanetliyoruz"

- HDP Sözcüsü Günay Kubilay: - "Srebrenitsa bir katliamdır, lanetliyoruz. Bu soykırım Avrupa tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır" - "Bir göç bakanlığı kurulsun istiyoruz. Göçmenler ve mülteciler komisyonumuz bir yasa teklifi hazırladı. Uygun olan bir zamanda Meclise sunacağız"

12 Temmuz 2019 Cuma 13:50

ANKARA (AA) - HDP Sözcüsü Günay Kubilay, "Srebrenitsa bir katliamdır, lanetliyoruz. Bu soykırım Avrupa tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır." dedi.

Kubilay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ve HDP'de milletvekilliği yapan Dengir Mir Mehmet Fırat'ın vefatını partileri açısından önemli bir kayıp olarak niteledi.

Fırat'ın, siyasi hayatı boyunca inandıkları uğruna mücadele ettiğini dile getiren Kubilay, Fırat'a rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve HDP'lilere de sabır diledi.

Srebrenitsa soykırımının 24. yılı dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Kubilay, "Sırp ırkçılar tarafından 8 bin 372 insan katletildi. Srebrenitsa bir katliamdır, lanetliyoruz. Soykırımda yaşamını yitirenleri anıyor, acılarını yüreklerimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bu soykırım Avrupa tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır." dedi.

Cargill işçilerinin direnişinin başarıyla sonuçlandığını belirten Kubilay, "449 günlük direniş maratonunda yaz kış demeden patronun ve iktidarın baskılarına boyun eğmeden direnen Cargill işçilerini selamlıyor, saygılarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

- "Göç bakanlığı kurulsun istiyoruz"

Kubilay, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin yayımladığı verilere göre Türkiye'de 3 milyon 600 bini Suriyeli olmak üzere yaklaşık 3 milyon 900 bin düzensiz göçmen bulunduğunu kaydetti.

Dünyada ve Türkiye'de bu konunun bir insanlık trajedisi haline geldiğini ve bu kişilerin çok kapsamlı sorunları olduğunu ifade eden Kubilay, "Bir göç bakanlığı kurulsun istiyoruz. Bununla ilgili göçmenler ve mülteciler komisyonumuz bir yasa teklifi hazırladı. Uygun olan bir zamanda göç bakanlığı kurulması yasa teklifini Meclise sunacağız. Partilerle müzakere edeceğiz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.