Umut Oran'dan SE'ye tepki istifası

- CHP'li Oran, 3 yıldır sürdürdüğü Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevinden, "SE, Suriye'deki Yeni İnsani Felaket Konusunda Uyarıyor" başlıklı açıklama nedeniyle istifa etti - Oran: - "Mehmetçik'in Türkiye'yi tehdit eden terör örgütlerine karşı mücadelesinde haklı olduğuna ve hiçbir gerekçenin eli kanlı terör örgütlerine karşı mücadeleye darbe vurmaması gerektiğine inanıyorum"

27 Ocak 2018 Cumartesi 10:46
Umut Oran'dan SE'ye tepki istifası

ANKARA (AA) - CHP'li Umut Oran, 3 yıldır sürdürdüğü Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcılığı görevinden, "SE, Suriye'deki Yeni İnsani Felaket Konusunda Uyarıyor" başlıklı açıklama nedeniyle istifa etti.

Oran, yazılı açıklamasında, kendisi için siyasetin, "şartlar ne olursa olsun makam ve unvan peşinde koşmak" olmadığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ten öğrendiği ilk şeyin, "Bireysel ikbali yok sayıp milletin bekası için mücadele etmek" olduğunu aktaran Oran, şöyle devam etti:

"Bu anlamda siyasi hayatımda attığım her adımda referansım büyük Türk milleti ve onun bekası olmuştur. 2015 yılından beri üzerimde taşıdığım Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevimden, Enternasyonal tarafından 25 Ocak 2018 gece yarısında yayınlanan 'SE, Suriye'deki Yeni İnsani Felaket Konusunda Uyarıyor' başlıklı açıklama sebebiyle istifa ediyorum."

Umut Oran, Mehmetçik'in Türkiye'yi tehdit eden terör örgütlerine karşı mücadelesinde haklı olduğuna ve hiçbir gerekçenin eli kanlı terör örgütlerine karşı mücadeleye darbe vurmaması gerektiğine inandığını ifade etti.

Oran, şunları kaydetti:

"Açıklanan metnin 'bölgede yaşanan süreçleri doğru analiz etmediğini, emperyalist ülkeler ABD ve batı tarafından sınırsızca silahlandırılan, her türlü eğitimle yetiştirilen terör örgütü PKK/YPG'yle ilgili uluslararası toplumu doğru bilgilendirmediğini ve Suriyelilerin tamamının söz hakkı olan Suriye devletinin bütünlüğünü yeterince gözetmediğini' düşündüğüm için kabul edilemez buluyorum. PKK-PYD-YPG, insan haklarını ihlal eden ve savaş suçu işleyen örgütlerdir."

Anahtar Kelimeler:
ChpSE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.