AK Partili Kandemir, TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'yi ziyaretinde konuştu:

- "Son yüzyılda ismi tarihe yazılacak kişiler olacak. Aykut Hocamız da bunlardan bir tanesi"

18 Ocak 2022 Salı 21:50
AK Partili Kandemir, TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'yi ziyaretinde konuştu:

KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Kovid-19'a karşı yerli aşı TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'yi ziyaret etti.

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özdarendeli ile Rektörlük binasında bir araya gelen Kandemir, burada yaptığı konuşmada, bulunan aşı ve merkezdeki çalışmaların gençlere ve Türkiye'deki insanlara ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Son dönemde Türkiye'nin pek çok şey başardığını, en önemli başarılarından bir tanesinin altında ise Özdarendeli Hoca ve ekibinin olduğunu vurgulayan Kandemir, "Kendilerini tebrik ediyoruz. Yönetimimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Tabii bu başarı esasında yepyeni başarıların önünü açacak, bize ilham olacak, milletimize ilham olacak çok değerli bir başarıdır. Kuşkusuz bu tür başarılarımız birden olmuyor. Bir altyapı, destek, kararlılık, cesaret, bir o kadar da işin arkasında duracak irade gerektiriyor. Bu manada tüm kurumlarımıza başta Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Bazı isimler tarihe geçecek"

Sağlıktaki bu adımların Kovid-19 ile mücadelenin başarıyla nihayetleneceği inancını güçlendirdiğini dile getiren Kandemir, bu süreçte bazı isimlerin de tarihe geçeceğini kaydetti.

O isimlerden bir tanesinin de Aykut Özdarendeli olacağını belirten Kandemir, şunları söyledi:

"Böyle bir hocamızın ülkemizde yetişmiş olması, ülkemizin en önemli üniversitelerinden bir tanesinin oluşturduğu iklim içerisinde bu başarıyı elde etmesi kuşkusuz en önemli kazanımımız. Bu yüzyılın en önemli olaylarından bir tanesi Kovid salgınıdır. Bütün hayatımızı, adete her birimizin hayatını kökten değiştirdi. Alışkanlıklarımızı kökten değiştirdi. İnanıyoruz ki normalleşmenin önündeki bu en etkili adım olacaktır. Son yüzyılda ismi tarihe yazılacak kişiler olacak. Aykut Hocamız da bunlardan bir tanesidir."

- "Yaygın kullanıma da geçmek üzere"

Aykut Özdarendeli ise ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Görevlerini yaptıklarını kaydeden Özdarendeli, "Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şu anda acil kullanım onayını aldı, yaygın kullanıma da geçmek üzere diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı da başkanımıza teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da salgının yüzyılda bir olduğuna dikkati çekti.

Kovid-19'a karşı aşı geliştiren 9'uncu ülke oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Çalış, "Erciyes Üniversitesinin bu konuda bir katkısı olduysa bu bizi ayrıca gururlandırıyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza, tüm devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Aykut Hoca ve ekibi ile gurur duyuyoruz. İnşallah nice Aykut hocalar devletimizden çıkacaktır." şeklinde konuştu.

Kandemir'e ziyaretinde AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile milletvekilleri Halis Dalkılıç, Mustafa Köse, Metin Bulut, Tuba Durgut, Abdullah Ağralı eşlik etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.