Cumhuriyet Üniversitesinde yoğun bakım yatak kapasitesi arttı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yeni oluşturulan sekiz yataklı göğüs üçüncü basamak yoğun bakım servisinin de hizmete girmesiyle hastanedeki yoğun bakım yatağı sayısı 184'e yükseltildi....

05 Ocak 2021 Salı 13:48
Cumhuriyet Üniversitesinde yoğun bakım yatak kapasitesi arttı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yeni oluşturulan sekiz yataklı göğüs üçüncü basamak yoğun bakım servisinin de hizmete girmesiyle hastanedeki yoğun bakım yatağı sayısı 184'e yükseltildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Servisi açıldı.

Açılışa Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ile sağlık çalışanları katıldı.

Açılışta konuşan Yıldız, yeni açılan ünitelerin de devreye girmesiyle hastanede verilen hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını belirtti.

Yaklaşık 2,5 ay önce dahiliye servisinde 11 yataklı yoğun bakım ünitesi açtıklarını anımsatan Yıldız, "Bugün de göğüste 8 yataklı yoğun bakım ünitesini açıyoruz. Böylece hastanemizin daha kaliteli hizmet vermesi noktasında bir adım daha atmış oluyoruz. İnşallah hastalarımıza daha iyi hizmetler verilecek ve hastalarımızı bir başka yere gönderme durumunda olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Rektör Yıldız ve beraberindekiler, yoğun bakım ünitesini gezerek yoğun tedavi gören hastalara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.