Kan grubunuz bu ise koronaya yakalanma ihtimaliniz daha az

Bir araştırmaya göre Kan grubu '0' olanlar corona virüse karşı daha avantajlı çıktı

15 Ekim 2020 Perşembe 15:12
Kan grubunuz bu ise koronaya yakalanma ihtimaliniz daha az

Dünya genelinde bir milyonu aşkın kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisinin etkileri, yapılan yeni çalışmalarla her gün biraz daha net anlaşılıyor. Bu kapsamda, “Corona virüs ile kan grubu arasında ilişki var mı?” sorusuna cevap arayan Danimarkalı ve Kanadalı araştırmacılar, benzer bulgulara ulaştı. Bilim insanları iki farklı çalışmada kan grubu “0” olanların, corona virüse karşı daha az duyarlı olduğunu ve ağır hastalanma risklerinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Damirkalı ve Kanadalı araştırmacılar tarafından yapılan iki ayrı çalışmada kan grubu “0” olan insanların yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı daha az duyarlı olduğu ve ağır hastalanma risklerinin daha düşük olduğu belirtildi.

Blood Advantages adlı dergide yayımlanan çalışmaların sonucu, pandeminin başlangıcından beri ortaya atılan kan gruplarının Covid-19’un şiddetinde belirleyici olduğu teorisine yeni kanıtlar ekledi, ancak bilim insanları daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraKoronavirüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.