Özel sağlık sektörüne müjdeli haber !

ATO, hasta kotalarına yönelik SGK tarafından yapılan işlemler nedeniyle sıkıntı yaşayan özel sağlık sektörü temsilcileri ile SGK Başkanı Bağlı’yı bir araya getirdi.

20 Temmuz 2017 Perşembe 10:28
Özel sağlık sektörüne müjdeli haber !

Özel sağlık kuruluşlarında uygulanan hasta kotaları nedeniyle yaşanan sıkıntılar, Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlenen toplantıda ele alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Selim Bağlı, konuyu inceleyeceklerini söyledi.

Sağlık sektörünün temsilcileri ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Selim Bağlı, Ankara Ticaret Odası’nın düzenlediği toplantıda bir araya geldi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, toplantıda, sağlık sektörünü yakından ilgilendiren, geçmiş dönemlere ait hasta kotalarına ilişkin gerçekleşen geriye dönük cezai işlemler nedeniyle mağduriyet yaşayan ATO üyelerinin taleplerini gündeme getirdi. Toplantıya 30’a yakın özel sağlık sektörü temsilcisi ile bağlı bulundukları sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Özel sağlık sektörü temsilcileri de, hasta kotalarının SGK tarafından belirlenen rakamları geçmediğini, bazı istatistik ve veriler incelendiğinde bunun görüleceğini ifade ettiler. Uzun yıllardır artmayan SUT fiyatları nedeniyle sektörün zor ve sıkıntılı bir sürecin içinde olduğunu da dile getiren sektör temsilcileri, SGK Başkanı ile bir araya gelmenin memnuniyet verici olduğunu belirterek ATO Başkanı Gürsel Baran’a teşekkür ettiler.

-SGK BAŞKANI’NDAN MÜJDE-

SGK Başkanı Dr. Selim Bağlı, kuruluşların bilgi, belge ve tüm kayıtlarının tekrar değerlendirilmesi ve sağlık hizmet sunucularının eğer var ise mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma başlatılacağı müjdesini verdi. SGK Başkanı Bağlı, incelemeler sonucunda bir mağduriyet tespit edilmesi durumunda, giderilmesi yönünde hareket edileceğini bildirdi.

“Ticaret Ankara Ticaret Odası’nda konuşulur” düsturu ile yola çıktıklarını söyleyen ATO Başkanı Baran, sektör temsilcileri ile en üst düzeydeki muhataplarını her fırsatta bir araya getirmeye çalıştıklarını, üyelerin sorunlarını ilgili bakanlara ve bürokratlara ilettiklerini söyledi. Baran, “Bizim asli görevimiz, üyelerimize fayda üretmek ve sorunlarının çözümü için çalışmaktır. Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimizin sorunlarını her platformda dile getiriyor ve bu sorunların çözülüp çözülmediğini takipçisi oluyoruz” dedi. Baran, ATO’da düzenlenen sektör toplantısına katılımından ve verdiği destekten dolayı SGK Başkanı Bağlı’ya teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
SağlıkATOSgk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.