Sivas'ta 2021'de organ bağışıyla 8 kişi hayata tutundu

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Gökhan Aynal, hastanelerinde 2021 yılında yapılan organ nakilleri sayesinde 8 kişinin hayata tutunduğunu bildirdi. Aynal, yaptığı yazılı açıklamada, 3-9 Kasım...

08 Kasım 2021 Pazartesi 10:57
Sivas'ta 2021'de organ bağışıyla 8 kişi hayata tutundu

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Gökhan Aynal, hastanelerinde 2021 yılında yapılan organ nakilleri sayesinde 8 kişinin hayata tutunduğunu bildirdi.

Aynal, yaptığı yazılı açıklamada, 3-9 Kasım tarihinin Organ Bağışı Haftası olduğunu anımsattı.

Organ nakillerinde ülkede en fazla canlı kişilerin donör olduklarını belirten Aynal, "Organ naklinde kadavra nakilleri daha büyük önemi taşıyor. Ayrıca organ bağışı farkındalığı için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Farklı dönemlerde seminerler düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşları organ nakli konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını aktaran Aynal, "Alışveriş merkezinde, yemekhanemizde yine hastanemizde farklı yerlerde stantlar kurduk. Halkımız açtığımız stantlara yoğun ilgi gösterdi. Bu teveccühten ötürü de oldukça memnunuz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.