TURKOVAC aşısı Niğde'de uygulanmaya başlandı

NİĞDE (AA) - Yerli aşı TURKOVAC'ın Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmasına başlandı.TURKOVAC aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlar, randevu alarak hastanede aşılarını yaptırabiliyor.İl Sağlık...

08 Şubat 2022 Salı 15:30
TURKOVAC aşısı Niğde'de uygulanmaya başlandı

NİĞDE (AA) - Yerli aşı TURKOVAC'ın Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmasına başlandı.

TURKOVAC aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlar, randevu alarak hastanede aşılarını yaptırabiliyor.

İl Sağlık Müdürü Koray Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yerli aşı TURKOVAC'ın ülke genelindeki hastanelere dağıtıldığını aktardı.

Salgından kurtulmanın ve hastalığı önlemenin tek yolunun aşı olduğunu belirten Okur, kent genelinde şu ana kadar 570 bin doz aşı yapıldığını söyledi.

Okur, 2. doz aşılarını yaptıran vatandaşların oranının yüzde 75'i geçtiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Hatırlatma dozunda ilimiz düşük seviyede. 3. doz hatırlatma dozlarında yüzde 30, 4. doz hatırlatma dozunda ise yüzde 8 seviyelerindeyiz. Bu, ilimiz açısından düşük bir oran. Omicron varyantıyla beraber vaka sayılarımız çok arttı. Hastaneye ve yoğun bakıma yansıyan oranımız çok düşük olmakla beraber hala rutin hayatımıza geçmekte sıkıntı yaşıyoruz. Bunu engellemenin yolu da aşı olmak. Halkımızı yerli ve milli aşımızı olmaya davet ediyoruz, hatırlatma dozlarını yaptırsınlar. Özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olanların aşı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz."

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin de Türkiye'de millileşmeyi amaç edinip ilaçta, aşıda, biyo ve medikal teknolojide kendi kendine yetebilen bir ülke olmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayarak, "Kovid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah bu pandemi sürecini aşılamamızı yaparak atlatacağız. Hemşehrilerimizden mutlaka aşı olmalarını ve hatırlatma dozlarını yaptırmalarını istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milletvekili Gültekin ve İl Sağlık Müdürü Okur, aşı yaptırdı.

Annesine ve kendisine 3. doz aşısını TURKOVAC yaptıran Rıfat Abut ise yerli aşının hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.