Uzmanından ebeveynlere "çocuklarınızla oyun oynayın" önerisi

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi uzman psikoloğu Begüm Özkaya, oyun oynayarak neşelenen çocukların yemekten daha fazla keyif aldığını belirtti. Özkaya, yaptığı yazılı açıklamada, çocuklara yemek yeme alışkanlığını kazandırmak...

01 Mart 2021 Pazartesi 12:00
Uzmanından ebeveynlere

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi uzman psikoloğu Begüm Özkaya, oyun oynayarak neşelenen çocukların yemekten daha fazla keyif aldığını belirtti.

Özkaya, yaptığı yazılı açıklamada, çocuklara yemek yeme alışkanlığını kazandırmak için anne ve babalara düşen görevler hakkında bilgi verdi.

Çocukların gelişimi için çok yemesi değil, sağlıklı ve dengeli beslenmesinin yeterli olduğunu aktaran Özkaya, "Çocuklar, bebeklik dönemlerinden başlayarak, yemek yiyerek veya yemeyerek ailelerini denetim altında tutabileceklerini fark ederler. Yemek yeme saatlerinde işleri zorlaştırarak, ailelerin dikkatini kendilerine çekebilir, kızgın oldukları anne veya babaya eziyet çektirebilirler." ifadelerini kullandı.

Çocuğa yemek yeme konusunda baskı yapmak, yediği takdirde ödüllendirmek, yemediğinde ceza vermenin işe yaramadığını vurgulayan Özkaya, "Çocuğa yemek yeme konusunda baskı yapmak, yediği takdirde ödüllendirmek, tam aksine yemediğinde ceza vermek işe yaramadığı gibi sorunun daha büyümesine yol açmaktadır." açıklamasında bulundu.

Özkaya, çocukların aşırı yorgun ve uykulu oldukları zaman iştahlarının kapandığına, yemek saatinin ona göre ayarlanması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sofraya oturmadan önce çocuğunuzla oyun oynayın. Oyun sayesinde neşelenen çocuk yemekten daha fazla keyif almaya başlar. Yemek aralarında çocuğunuza şeker, çikolata, pasta, meyve suyu gibi şekerli yiyecek ve içecekleri kesinlikle vermeyin. Çocuğunuzun sağlıklı gelişmesi için çok yemesi gerekmez, dengeli beslenmesi yeterli olacaktır. Çocuklar anlatılanı değil, gördüğünü taklit eder. Bu yüzden anne-baba ve bakıcı gibi çocuğun bakımından sorumlu kişilerin kendi beslenme davranışlarına dikkat etmeleri gerekmektedir."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.