AK Parti'de değişim! 9 il 40 ilçe başkanı görevi bıraktı

AK Parti teşkilatlarında değişim devam ediyor. Kongreye kadar il ve ilçe teşkilatlarında görev değişimleri olacak. Şimdiye dek 9 il, 40 ilçe başkanı görevinden ayrılırken, istifa sayısının artacağı öğrenildi.

09 Aralık 2019 Pazartesi 11:10
AK Parti'de değişim! 9 il 40 ilçe başkanı görevi bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında yer verdiği 'teşkilatlarda değişim' süreci delege seçimleriyle resmen başladı. Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak mahalle sorumlusundan sandık sorumlusuna kadar delegasyon yapısı için geniş bir çalışma yürütülüyor.

İLLERDE İSTİFALAR DEVAM EDECEK

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; şu ana kadar  Amasya, Balıkesir, Çanakkale, Iğdır, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Siirt'in ardından son olarak Artvin il başkanı istifa etti. İllerde istifaların devam edeceği, bazı büyükşehirler için ise 'henüz vakit olduğu' değerlendirmesi yapılıyor.

BAŞKANLARA LİSTE YASAĞI

Şu ana kadar 40'ı aşkın ilçe başkanının da istifa ettiği belirtilirken sayının daha fazla olabileceği de vurgulandı. Delege seçimlerinin koordinasyonlarının da henüz tam olarak bitmediği, birçok ilçede delege tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Görevden alınacak il ve il başkanlarına seçim öncesi liste müdahalelerine de izin verilmediği vurgulandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.