Bakan Kurum, Yusufeli’nde: Türkiye Yüzyılı’nın En Güzel Şehirlerinden Biri Olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde konuştu.

22 Kasım 2022 Salı 16:56
Bakan Kurum, Yusufeli’nde: Türkiye Yüzyılı’nın En Güzel Şehirlerinden Biri Olacak!

Bakan Kurum, Yusufeli’nde: Türkiye Yüzyılı’nın En Güzel Şehirlerinden Biri Olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde konuştu. 


Bakan Kurum, yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en özel yatırımlarının, Türkiye’nin en büyük barajı olan Yusufeli Barajımızın, Yeni Yusufeli Şehrimizin ve milyarlarca liralık dev eserlerin açılışları için bir aradayız, heyecanlıyız, coşkuluyuz.” ifadelerini kullandı. 

21. yüzyılın, Türkiye Yüzyılı’nın en güzel şehirlerinden biri olacak Yeni Yusufeli için kurdukları hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Bakan Kurum, “Cumhuriyet tarihinin nüfus ve bina sayısı bakımından en büyük iskân ve taşınma projesinin açılışını yapıyoruz. Yeni Yusufeli’nde köprüleri, yolları ve tünelleriyle birlikte TOKİ eliyle inşa ettiğimiz 3 bin 205 konutumuzu, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle kardeşlerimize teslim ediyoruz… Artvin’imiz, Yusufeli’miz her zaman liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımızın arkasında dimdik durdu. Allah’ın izniyle inşallah 2023 yılında da Artvin’imiz, Yusufeli’miz Cumhur ittifakımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza en yüksek desteği verecektir.” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TEŞRİFLERİYLE KARDEŞLERİMİZE TESLİM EDİYORUZ”

Yeni sanayi sitesinin yanı sıra, dükkânlar, okullar, camiler, sağlık tesisleri ve belediye hizmet binasını da vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Bakan Kurum, “Çeltikdüzü, Yeniköy, Çevreli, Irmakyanı, İşhan, Meşecik, Tekkaleli kardeşlerimiz için yaptığımız evlerin anahtarlarını da bugün hak sahiplerine veriyoruz. Yeni Yusufeli’mizdeki tüm konutlarımız, tüm sosyal donatılarımız ülkemize, milletimize, yeşilin başkenti Artvin’imize ve tüm Yusufelili kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NIN SIFIRDAN KURULAN İLK ŞEHRİ”

Türkiye Yüzyılı’nın sıfırdan kurulan ilk şehrini, Türkiye’nin en genç ilçesi Yeni Yusufeli’ni tüm vatandaşların rızasını alarak tamamladıklarını hatırlatarak şöyle devam etti:“Yusufelili hemşerilerimiz için, yaşamaktan mutlu olacakları, parklarıyla, yeşil alanlarıyla her detayı en ince şekilde düşünülmüş; güvenli, konforlu bir ilçe, bir şehir, yepyeni bir yaşam merkezi inşa ettik. Biz aziz milletimiz için, Artvinli kardeşlerimiz için dev yatırımları kararlılıkla gerçekleştirdik, imkânsız dedikleri her icraatı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptık. Allah’ın izniyle bundan sonra da yapmaya, üretmeye, insanımızı mutlu, şehirlerimizi ihya etmeye devam edeceğiz. Kader gayrete âşıktır diyecek, gayret edeceğiz, sizlere hizmet edeceğiz. Artvin’in her yerini eserlerimizle donatmaya devam edeceğiz.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.