MHP’den Kanun Teklifi: Türk İbaresi Kaldırılsın!

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan tarafından Türk Tabipleri Birliği'ndeki "Türk" ibaresinin kaldırılması için TBMM'ye teklif sunuldu!

17 Kasım 2022 Perşembe 16:00
MHP’den Kanun Teklifi: Türk İbaresi Kaldırılsın!

ANKARA(MHA)- MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan tarafından Türk Tabipleri Birliği'ndeki "Türk" ibaresinin kaldırılması için TBMM'ye teklif sunuldu!

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM’^ye sundu. Teklif ile; Türk Tabipler Birliğinin adının Tabipler Birliği olarak değiştirilmesi, hekimlerin Birliğe üye olmalarının zorunlu olmaktan çıkarılması; Devletin güvenliğine ve Anayasal düzene karşı işlenen suçlar ile terör suçlarından mahkûm olanlar ve KHK ile kamu hizmetlerinden çıkarılanların Birlik üyeliğine ve Birliğin organlarındaki görevlerine son verilmesi amaçlanıyor. 

Kaynak: Millet Haber Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.