Mustafa Destici "Ücretli Öğretmenler En Az Aldığının İki Katı Maaş Almalı"

Ankara (MHA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2 gün süren Kıbrıs programı, Taksim'de meydana gelen terör saldırısı ve ücretli öğretmenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

17 Kasım 2022 Perşembe 14:59
Mustafa Destici "Ücretli Öğretmenler En Az Aldığının İki Katı Maaş Almalı"

Ücretli öğretmenlerin sorunlarını dile getiren BBP Lideri Destici, ücretli öğretmenlerin yanı sıra kadrolu öğretmenlerin de maaşlarının düşük olduğunu belirterek, “Bu günün en az iki katı olmalı” dedi. Ücretli öğretmenlerin sorunlarını hep dillendirdiğini ve bundan sonra da dillendireceğini ifade eden Destici, “Ücretli öğretmenler bu kadar fedakarca hizmet ederken, ücret talebinde bulunması doğaldır ve haktır. Bu bir hak mücadelesi hiçbir öğretmen 4 bin, 4 bin 500 TL’ye çalışamaz. Sözleşmeli öğretmenlerin sorunu önümüzdeki günlerde hallolacak ama ücretmenlerin sorunu kaldı. Bunun da çözüme ulaşması gerekiyor. Aynı zamanda kadrolu öğretmenlerin maaşı da şu anda olması gerekenin altında. O da şu ankinin iki katı olmalı” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Millet Haber Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.