Yeni yılın ilk partisi kuruldu: ABP

2020 yılının ilk partisi Anadolu Birliği Partisi (ABP) adıyla kuruldu. Ocak ayı başında resmi başvurusunu yapan ABP, Yargıtay’ın faaliyette bulunan siyasi partiler listesinde 82. parti olarak yer aldı.

22 Ocak 2020 Çarşamba 09:30
Yeni yılın ilk partisi kuruldu: ABP

İş insanı Bedri Yalçın liderliğindeki Anadolu Birlik Partisi (ABP) 2 Ocak 2020 tarihinde yaptığı başvuruyla resmileşti. ABP, Yargıtay’ın faaliyette bulunan siyasi partiler listesinde 82. parti olarak yer aldı.

Dernek çatısından partiye dönüşüm

AK Parti’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Antalya Kemer Belediye Başkan adayı olan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı iş insanı Bedri Yalçın, 2 Ocak’ta resmen kurulan partinin teşkilatlanma sürecinin yoğun olarak devam ettiğini söyledi.

‘Anadolu Birliği Derneği’ üzerinden çalışma yürüttüklerini ifade eden Bedri Yalçın, sivil toplum kuruluşlarının alanlarının daraltıldığına dikkat çekerek, “Biz de dernek çatısı altında yaptığımız faaliyeti bir adım öteye götürerek partiyi oluşturmaya karar verdik ve “Şimdi başka şeyler söylemek lazım” sloganıyla 2020 yılının ikinci gününde partimizi kurduk” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.