Depremzedelere yeni destek paketi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, afetzedelere konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında, iş yeri büyüklüklerine göre de 250 bin TL ile 500 bin TL arasında kredi vermeye devam edeceklerini bildirdi. Buna göre krediler 2 yıl ödemesiz, toplamda 10 yıl vadeli ve faizsiz olacak…

07 Temmuz 2023 Cuma 11:23
Depremzedelere yeni destek paketi

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili yıktı, geçti…

Yeni destek paketi...
Bu sırada yıkılması gereken binalar da, enkaz haline getirildi.

TOKİ aracılığı ile depremzedeler için yapılan konutların temeli atıldı ve daha 4 ay dolmadan kaba inşaatlar bitti.

Ekim ayı gibi depremzedelere konutları teslim edilmiş olacak.

"Yerinde Dönüşüm"
Büyük felaketi yaşayanlar için devlet bununla da kalmadı ve yeni bir destek paketi çıkardı.

Depremden etkilenen illerin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmalarına ilişkin “Yerinde Dönüşüm” projesi ile yola çıkılırken, kendi evini yapmak isteyenlere faizsiz kredi verilecek.

Kendi evini yapmak isteyene faizsiz kredi
Projenin bu kısmını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Afetzede vatandaşlarımıza konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında, iş yeri büyüklüklerine göre de 250 bin TL ile 500 bin TL arasında kredi vermeye devam edeceğiz. Krediler 2 yıl ödemesiz, toplamda 10 yıl vadeli ve faizsiz olacak.” dedi.

"Kaybedecek zamanımız yok"
Bakan Özhaseki, “Bir saniye bile kaybedecek zamanımız yok… Eğer biz yerinde dönüşümü sağlayabilirsek, şehirlerde hayat yeniden canlanacak” diye de ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.